Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καιρός-Κακοκαιρία Λέανδρος: Διακοπή κυκλοφορίας στην Αττική - Που χρειάζονται αλυσίδες

Μεγάλη προσοχή

18 Ιανουαρίου 2021 14:21
Καιρός-Κακοκαιρία Λέανδρος: Διακοπή κυκλοφορίας στην Αττική - Που χρειάζονται αλυσίδες
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Καιρός-Κακοκαιρία Λέανδρος: Σε διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Διονύσου, στο ρεύμα προς Διόνυσο από το ύψος του γηπέδου Διονύσου έχουν προχωρήσει οι αρμόδιες υπηρεσίες, λόγω χιονόπτωσης.

Η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο. Στην Αττική υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα, στην Αλίμου Κατεχάκη προς Καλοπούλα από το Πυροφυλάκιο της Καισαριανής, στην Αναπαύσεως στου Παπάγου από το ύψος του νεκροταφείου προς Υμηττό, στη Φυλή από τη Μονή Κλειστών προς Βοιωτία, στην Πεντέλη από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου 414 έως τον Άγιο Πέτρο στο δρόμο προς Νέα Μάκρη.

Στην Αττική απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θηβών από το ύψος του 4ου χλμ. στο ρεύμα προς Θήβα και Μάνδρα.

 Διακοπή κυκλοφορίας στην Αττική

Δριμύ ψύχος επικράτησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 18/01 στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία όπου ο υδράργυρος έπεσε κάτω από τους -19 βαθμούς Κελσίου. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες.

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες - Χάρτες με τις περιοχές

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις πρωινές ώρες της Δευτέρας η τρίτη και τελευταία φάση της κακοκαιρίας «Λέανδρος», καθώς το βαρομετρικό χαμηλό εντοπίζεται πλέον στην Κρήτη. Από τις νυκτερινές ώρες και έως το ξημέρωμα, πυκνές χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν, όπως αναμενόταν, σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου με μεγάλα ύψη χιονιού να αναφέρονται στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι βροχές και οι καταιγίδες στα νότια νησιωτικά και παράκτια τμήματα και στην Κρήτη και οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής και νότια χώρας, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων των νομών Αττικής και Βοιωτίας, θα συνεχιστούν έως αργά το απόγευμα μειούμενες σε ένταση και έκταση.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν φαίνεται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού και τα φαινόμενα που αναμένεται να το συνοδεύσουν (βροχοπτώσεις/χιονοπτώσεις) κατά τα τρίωρα 11:00-14:00 και 14:00-17:00 της Δευτέρας 18/01.

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες - Χάρτες με τις περιοχές

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες - Χάρτες με τις περιοχές

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share