Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: «Τα παιδιά μου είναι διαμάντια» - Τι λέει ο πατέρας των ανήλικων δραστών

«Δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα»

18 Ιανουαρίου 2021 12:57
Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: «Τα παιδιά μου είναι διαμάντια» - Τι λέει ο πατέρας των ανήλικων δραστών
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: «Δεν ξέρω πώς συνέβη, ήταν η κακιά στιγμή» δήλωσε ο πατέρας των δύο ανήλικων δραστών της επίθεσης σε βάρος του σταθμάρχη του Μετρό.

Ο ίδιος, μιλώντας στον Alpha και στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, σημείωσε ότι οι δύο ανήλικοι δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα στο παρελθόν, σημειώνοντας ότι η γειτονιά γνωρίζει τα παιδιά.

«Μας ξέρουν και οι πέτρες» είπε, προσθέτοντας: «Τα παιδιά μου είναι διαμάντια». «Δεν είπαμε ότι είναι σωστό αυτό που έκαναν» συμπλήρωσε εντούτοις. «Πάλι καλά που είναι καλά ο άνθρωπος» επεσήμανε για τον σταθμάρχη του Μετρό που έπεσε θύμα του ξυλοδαρμού, παρατηρώντας ότι «κανείς δεν ήθελε να βρεθεί στη θέση του».

«Αυτό που μας ενδιέφερε ότι είναι καλά στην υγεία του» σημείωσε ακόμη. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο σταθμάρχης για την επίθεση σε βάρος του, όλα ξεκίνησαν από παρατήρηση που τους έκανε ο ίδιος, επειδή δεν φορούσαν μάσκα και είχαν τοποθετήσει τα πόδια τους πάνω σε κάθισμα του Μετρό.

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό

Σε βάρος των δύο ανηλίκων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Παράλληλα, σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη και για απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Σημειώνεται, επίσης, ότι όπως έγινε γνωστό, οι δυο τους έλαβαν βοήθεια από έναν 26χρονο ειδικό φρουρό της ομάδας ΔΙΑΣ. Ο συγκεκριμένος ειδικός φρουρός ετέθη σε διαθεσιμότητα.

Σε δηλώσεις του στην ίδια εκπομπή, ο δικηγόρος του ειδικού φρουρού, Κωνσταντίνος Γιαννελάκης, αναφερόμενος στη γνωριμία του ειδικού φρουρού με τους δύο ανηλίκους, δήλωσε ότι διαμένουν στην ίδια περιοχή.

Επίθεση στο Μετρό της Ομόνοιας: «Ο σταθμάρχης προσέβαλε την τιμή τους»

Επίθεση στο Μετρό της Ομόνοιας: Ραγδαίες και απίστευτες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη από τους δύο ανήλικους. Επίσης σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται και πως ο ειδικός φρουρός θα λάβει ποινή διότι γνώριζε για τα γεγονότα και δεν έκανε τίποτα.

Συγκεκριμένα ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο ανηλίκων σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε για την κατάσταση των δύο κατηγορούμενων αλλά και για την στάση του σταθμάρχη απέναντι τους.

Συνεχίζονται οι εξελίξεις για την επίθεση στο Μετρό.

Επίθεση στο Μετρό της Ομόνοιας: Τι ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης

Ειδικότερα ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο ανηλίκων είπε ότι «τα παιδιά ήταν συγκλονισμένα και σοκαρισμένα από όσα είχαν συμβεί, για αυτό τόσες ημέρες δεν είχαν παρουσιαστεί στις Αρχές».

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του Ant1, ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο παιδιών, Κωνσταντίνος Δημόπουλος, που κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος του σταθμάρχη στο μετρό, στην Ομόνοια υποστήριξε ότι τα δυο ανήλικα παιδιά προχώρησαν στην άγρια επίθεση επειδή τους προσέβαλε την τιμή τους.

Όπως είπε η κατεύθυνση είναι να συναντήσουν τον σταθμάρχη, «είναι διαθέσιμοι να ομαλοποιήσουν τις σχέσεις. Έχουν αντιληφθεί τι έχει συμβεί».

«Υπήρξε μια πράξη άδικη σε βάρος των παιδιών, αυτό είναι το ευγενικότερο που μπορώ να πω, προκάλεσε τα παιδιά, προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψη τους, ενώ χρησιμοποίησε ένα είδος βίας κατά του μεγαλύτερου των δύο παιδιών» είπε ο κ. Δημόπουλος, χωρίς να απαντά εάν μιλά για χαστούκι που δόθηκε στον έναν ανήλικο ή για κάτι άλλο.

Για την επίθεση στο Μετρό συνεχίζονται οι εξελίξεις.

"Θέλουμε να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις"

Ο συνήγορος των ανήλικων δραστών είπε ότι «τα παιδιά είχαν μάσκα, κάθονταν σε θέσεις στον συρμό, αλλά επειδή φορούσαν ακουστικά στα αυτιά τους, δεν την φορούσαν την μάσκα».

«Θέλουμε να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις, γιατί όπως αντιλαμβάνεστε η βία φέρνει βία. Αυτός ο άνθρωπος, για να είμαστε δίκαιοι, δεν είχε κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιήσει βία ούτε να προκαλέσει τα παιδιά», συμπλήρωσε ο κ. Δημόπουλος.

Επισήμανε ότι τα παιδιά θα σταθούν στο πλευρό του 53χρονου σε ότι αφορά την αποκατάσταση της υγείας του. Οι δύο ανήλικοι παραμένουν υπό κράτηση και θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή την Τρίτη 19 Ιανουαρίου. Ο ειδικός φρουρός που συνελήφθη για υπόθαλψη αφέθηκε ελεύθερος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share