Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: "Κρατάει" γερά την πρώτη θέση η Αττική - Σταθερή και η Θεσσαλονίκη

Που εντοπίστηκαν τα κρούσματα

17 Ιανουαρίου 2021 18:23
Κορωνοϊός:

Κορωνοϊός: Από ότι φαίνεται η Ελλάδα παίρνει μία ανάσα από την πανδημία του κορωνοϊού σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα του ΕΟΔΥ που ανακοινώθηκαν πριν από λίγο. Επίσης δείτε αναλυτικά τα σημερινά κρούσματα που ανακοινώθηκαν.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα του ΕΟΔΥ για σήμερα Κυριακή 17 Ιανουαρίου η Αττική φαίνεται να κρατά ακόμη την πρώτη θέση με την Θεσσαλονίκη να μένει σταθερή.

Σταθερή η Αττική στην πρώτη θέση.

Κορωνοϊός: Αναλυτικά ο επιδημιολογικός χάρτης

Ειδικότερα από τα 237 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Κυριακή (17/01) τα 94 εντοπίστηκαν στην Αττική ενώ 31 μολύνσεις βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης στην Ανατολική Αττική βρέθηκαν 18 νέα κρούσματα, στον Βόρειο Τομέα Αθηνών επίσης 18, στην Δυτική Αττική 10, στον Δυτικό Τομέα Αθηνών 15, στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών 12, στον Νότιο Τομέα Αθηνών 9, ενώ στον Πειραιά εντοπίστηκαν ακόμα 12 κρούσματα κορωνοϊού.

Αναλυτικά ο χάρτης:

Δείτε τον επιδημιολογικό χάρτη.

Αυτός είναι ο επιδημιολογικός χάρτης.

"Βόμβα" για το lockdown: "Η εστίαση θα ανοίξει μετά τα γυμνάσια και τα λύκεια"

Lockdown: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι τραγική για αυτό και έχουν παραμείνει για αρκετό καιρό τα αυστηρά μέτρα του lockdown ενώ αναμένεται τις επόμενες μέρες να γίνει μία μικρή χαλάρωση τους. Επίσης ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος είχε αναφέρει σε συνέντευξη του ότι τα καταστήματα έπρεπε να είχαν ανοίξει με ραντεβού.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη της η Ματίνα Παγώνη ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με τα σχολεία αλλά και τι αναμένεται να γίνει με την εστίαση η οποία φαίνεται να έχει "χτυπηθεί" αρκετά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε για την εστίαση.

Lockdown: Τι θα ανοίξει πρώτα

Ειδικότερα τη θέση ότι θα ήταν καλύτερο να ανοίξουν πρώτα τα γυμνάσια και τα λύκεια και στη συνέχεια η αγορά εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνών – Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών σημείωσε πως η υγεία πρέπει να ισορροπήσει με την οικονομία ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι θα ήταν καταστροφή για έναν καταστηματάρχη να του μείνει το χειμωνιάτικο εμπόρευμα.

Ωστόσο, η ίδια είπε πως σε περίπτωση που ξαναπιεστεί το σύστημα υγείας, οι γιατροί δεν θα τα βγάλουν πέρα και δεν θα έχουν τις αντοχές να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους. Την ίδια ώρα, η κ. Παγώνη είπε πως φοβάται ένα τρίτο κύμα του κορωνοϊού, το οποίο έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Για την εστίαση μίλησε η Ματίνα Παγώνη.

Το Πάσχα και οι εμβολιασμοί

Μάλιστα, εξήγησε πως δεν είναι δύσκολο να επανέλθουμε στις καταστάσεις του πρόσφατου παρελθόντος. Αναφορικά με το εάν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα, η κ. Παγώνη εκτίμησε πως θα υπάρχουν και τότε μέτρα.

Όπως είπε, στόχος είναι να έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού μέχρι τέλος Ιουνίου. Ερωτηθείσα για την εστίαση, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών ανέφερε πως θα ανοίξει εφόσον προηγηθούν τα σχολεία και όλες οι παράμετροι είναι καλές.

Επανέλαβε δε, την αναγκαιότητα να γίνονται πολλά τεστ και υπογράμμισε πως όσα περισσότερα τεστ γίνονται τόσο περισσότερους ασυμπτωματικούς θα ανακαλύπτουμε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share