Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Λαϊκές αγορές: Τι αλλάζει από Δευτέρα - Ποια είδη επιτρέπεται να πωλούνται

Η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών

17 Ιανουαρίου 2021 16:30
Λαϊκές αγορές: Τι αλλάζει από Δευτέρα - Ποια είδη επιτρέπεται να πωλούνται
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λαϊκές αγορές: Ανοίγουν από τη Δευτέρα 18/01 τα εμπορικά βιομηχανικά είδη στις λαϊκές αγορές, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών.

Αλλαγές και στη λαϊκή αγορά φέρνει το άνοιγμα των καταστημάτων τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, τα οποία παρέμειναν κλειστά, στο πλαίσιο της επιβολής των αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Παράλληλα διαβάστε για τη νέα δήλωση "βόμβα" για την εστίαση.

Με την ανακοίνωση η ομοσπονδία αναφέρει:

«Καλωσορίζουμε τους συνάδελφους του εμπορικού τομέα των λαϊκών αγορών μας. Ευχόμαστε καλή δύναμη στους δύσκολους αυτούς καιρούς για όλους. Από Δευτέρα πάλι όλα τα είδη στις λαϊκές αγορές για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Αγωνιζόμαστε τώρα για την μείωση των κενών μεταξύ των πάγκων από 5 μέτρα σε 2 μέτρα ώστε να μην χάνονται θέσεις εργασίας. Όλοι μαζί ενωμένοι τηρούμε τα μέτρα σχολαστικά, παραμένουμε οι πιο ασφαλείς αγορές».

Λαϊκές αγορές: Τι αλλάζει από Δευτέρα

Lockdown: "Τα καταστήματα έπρεπε να είχαν ανοίξει με ραντεβού"

Lcokdown: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι αρκετά δύσκολη και αυτό φαίνεται μέσα από τα αυστηρά μέτρα που υπάρχουν, όμως από ότι φαίνεται αυτό αναμένεται να αλλάξει. Επίσης δείτε πως θα ψωνίζουμε στην Ελλάδα από αύριο και γιατί είναι μια "ανάσα" αυτό για το λιανεμπόριο.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μέσα από συνέντευξη του μίλησε για τον κορωνοϊό αλλά και την σημασία του ανοίγματος των καταστημάτων για την χώρα.

Τι ανέφερε για το λιανεμπόριο ο Βασιλακόπουλος.

Lockdown: Η αγορά και τα κρούσματα

Ειδικότερα την ίδια ώρα οι ειδικοί περιμένουν αύξηση των κρουσμάτων από την επανεκκίνηση της αγοράς και ξεκαθαρίζουν πως αν τα νούμερα εκτοξευθούν θα επανέλθει άμεσα το lockdown.

Για το θέμα μίλησε στο Open o ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στο Open που σχολίασε πως το λιανεμπόριο έπρεπε να ανοίξει με τη διαδικασία των ραντεβού.

Παράλληλα πρότεινε οι πελάτες να μην πηγαίνουν τις ώρες αιχμής για ψώνια και οι καταστηματάρχες να απαιτούν την τήρηση των μέτρων.

Δείτε τι ανέφερε για τα καταστήματα ο Βασιλακόπουλος.

Το επόμενο βήμα άρσης περιορισμών

Αναφορικά με τα επόμενα βήματα άρσης περιορισμών, ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε ότι «προηγούνται τα σχολεία της εστίασης», ενώ ανέφερε ότι θα δούμε σίγουρα αύξηση στα κρούσματα, αλλά αν είναι 4-10% είναι διαχειρίσιμη. «Η παιδεία πρέπει να προηγείται στην κοινωνία, γιατί είναι επένδυση στο μέλλον. Η εστίαση πρέπει να ανοίξει αργότερα, αλλά δεν πρέπει να την δούμε ως ενιαία δραστηριότητα, άλλο η ταβέρνα, άλλο το μπαρ όπου πολλοί θα συνωστιστούν», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα δούμε σε δύο εβδομάδες που θα αποτυπωθεί το άνοιγμα της αγοράς και αν δούμε αύξηση 20-25%, τότε σε έναν μήνα θα αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη κατάσταση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share