Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Μεγαλώνουν και άλλο οι φόβοι στην Αυστρία - Παρατείνεται για τρίτη φορά το lockdown

Αναμενόμενο

17 Ιανουαρίου 2021 15:52
Κορωνοϊός: Μεγαλώνουν και άλλο οι φόβοι στην Αυστρία - Παρατείνεται για τρίτη φορά το lockdown

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στον κόσμο είναι αρκετά δύσκολη λόγω των αυξημένων κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινώς αλλά και των διασωληνωμένων και τον νεκρών από τον ιό. Επίσης η Ματίνα Παγώνη σε συνέντευξη της μίλησε για το ότι η εστίαση αναμένεται να ανοίξει μετά τα λύκεια και τα γυμνάσια.

Συγκεκριμένα στην Αυστρία τα πράγματα παραμένουν σε τραγική κατάσταση με την κυβέρνηση να προχωρά σε μία ακόμη παράταση του lockdown με αυτή να είναι η τρίτη.

Στην Αυστρία επεκτείνεται το lockdown.

Κορωνοϊός: Παράταση για τρίτη φορά το lockdown στην Αυστρία

Ειδικότερα λαμβάνοντας υπόψη τους υψηλούς αριθμούς νέων μολύνσεων στη χώρα, αλλά και τη βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού, η οποία έχει ήδη εντοπιστεί στην Αυστρία, η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος και των Πράσινων αποφάσισε την παράταση του τρίτου lockdown μέχρι την 7η Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα στη Βιέννη ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Λόγω του υψηλότερου κινδύνου μετάδοσης μέσω των νέων παραλλαγών του στελέχους του ιού, εντείνονται περισσότερο τα προστατευτικά μέτρα, με την απόσταση ασφάλειας να αυξάνεται από το ένα στα δύο μέτρα και τις προστατευτικές μάσκες FFP2 να γίνονται υποχρεωτικές στο εμπόριο και στα δημόσια μέσα συγκοινωνίας, ενώ καθιερώνεται γενικά η εργασία από το σπίτι, εκεί που αυτό είναι εφικτό.

Το lockdown επεκτείνεται στην Αυστρία.

Ο εμβολιασμός των ατόμων

“Τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων των τελευταίων ημερών, μας κάνουν κάθε άλλο παρά ευτυχείς”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αυστριακός καγκελάριος, σημειώνοντας ότι η Αυστρία βρίσκεται στο ανώτερο τρίτο των κρουσμάτων στην Ευρώπη, ενώ έχουν φθάσει και στη χώρα οι νέες μεταλλάξεις του ιού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ανάλογα με την έγκριση των διαφόρων εμβολίων, μέχρι τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι άνθρωποι άνω των 65 ετών, μέχρι τότε πρέπει να αποφευχθεί να υπάρξει στην Αυστρία, εξαιτίας των νέων μεταλλάξεων, μία κατάσταση όπως στη Βρετανία ή την Ιρλανδία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share