Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

«Γενναία Σοφία»: Υπόκλιση και αναγνώριση του Τύπου στο θάρρος της Μπεκατώρου

Κάλλιο αργά παρά ποτέ...

17 Ιανουαρίου 2021 09:50
«Γενναία Σοφία»: Υπόκλιση και αναγνώριση του Τύπου στο θάρρος της Μπεκατώρου
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο ελληνικός Τύπος μπορεί να έκανε… εκκωφαντική σιωπή απέναντι στις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για βιασμό το Σάββατο (16/1), αλλά η στάση του είναι υποδειγματική στα πρωτοσέλιδα της Κυριακής (17/1), με τις εφημερίδες να υποκλίνονται στην Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας.

Η Μπεκατώρου δίνει το δικό της αγώνα για δικαιοσύνη, έχοντας μάλιστα φτάσει στο σημείο να κατονομάσει τον Αριστείδη Αδαμόπουλο, αντιπρόεδρο της ΕΙΟ και εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ, με τον ίδιο να έρχεται πια σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και να επιχειρεί να αμυνθεί απέναντι σε ένα μαινόμενο πλήθος και ουκ ολίγες καταγγελίες, που γίνονται από άλλες αθλήτριες για περιστατικά, που επίσης έχουν ζήσει.

Σοφία Μπεκατώρου: Αποθέωση... έστω και αργά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Σε αυτό τον αγώνα, η Σοφία δεν είναι μόνη της. Μπορεί ο έντυπος Τύπος να άργησε να δείξει τα αντακλαστικά του, αλλά έστω και αργά αντέδρασε, αποθεώνοντας την πρωταθλήτριά μας και επιχειρώντας να της δώσει δύναμη στη μεγάλη «μάχη» της, που μόλις ξεκίνησε.

Σοφία Μπεκατώρου πρωτοσέλιδα εφημερίδων 17/1

«Γενναία Σοφία», έγραψε χαρακτηριστικά ένα πρωτοσέλιδο, με τις ουδέτερες κατά κύριο λόγο εφημερίδες να αφιερώνουν σημαντικό τους κομμάτι στην Μπεκατώρου. Παράλληλα, αναφορές γίνονται και σε πολιτικές εφημερίδες, έστω και σε μικρότερο βαθμό λόγω των εξελίξεων σε άλλα «μέτωπα».

Κυριάκος Μητσοτάκης για Σοφία Μπεκατώρου: "Έσπασε με γενναιότητα την αλυσίδα της σιωπής και του φόβου"

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όλη την Ελλάδα έχει συγκλονίσει η υπόθεση βιασμού της αθλήτριας Σοφία Μπεκατώρου ειδικά μετά τις αποκαλυπτικές δηλώσεις που έκανε σχετικά με το ποιος κρύβεται πίσω από αυτό το τραγικό περιστατικό που συνέβη στην αθλήτρια.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έγραψε ένα μήνυμα για την απόφαση της αθλήτριας να μιλήσει για το περιστατικό που της συνέβη.

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός για την αθλήτρια.

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Η Σοφία έσπασε με γενναιότητα την αλυσίδα του φόβου και της σιωπής"

Ειδικότερα στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου και τις αποκαλύψεις που έκανε για τον βιασμό που υπέστη από παράγοντα του αθλητισμού, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη θέση του ασέλγησε εις βάρος της αναφέρεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook.

Η εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου ήταν η αρχή, καθώς ακολούθησαν οι αποκαλύψεις και από άλλες αθλήτριες για κακοποίηση.

Όλα όσα είπε για την αθλήτρια ο πρωθυπουργός.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

"Η απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να καταγγείλει με τόλμη τη σεξουαλική βία που υπέστη ως έφηβη αθλήτρια αποτελεί πράξη με βαρύ κοινωνικό φορτίο. Κίνηση που αφυπνίζει συνειδήσεις, παράγοντας θετικό παράδειγμα. Και κινητοποιεί ώριμα την ευαισθησία των δυνάμεων της προόδου στον τόπο μας.

Η Πολιτεία διαθέτει το νομικό οπλοστάσιο του Κράτους Δικαίου το οποίο και οφείλει να εξαντλήσει. Έχει επίσης δομές που βοηθούν να κλείνουν τα τραύματα από τέτοιου είδους εγκλήματα. Είναι κρίσιμο, όμως, σε αυτή την αποστολή να βρίσκει καθημερινό συμπαραστάτη της και τον κάθε Έλληνα.

Η Σοφία έσπασε με γενναιότητα την αλυσίδα του φόβου και της σιωπής, δείχνοντας τον δρόμο ώστε το στίγμα της ενοχής να περάσει από το θύμα στον θύτη. Έγινε, έτσι, και μια Ολυμπιονίκης της Eυθύνης, στο όνομα όλων: Γυναικών και ανδρών, παιδιών και εφήβων, μέσα και έξω από την οικογένεια.

Μίλησα προσωπικά με την πρωταθλήτριά μας για εκείνη την οδυνηρή εμπειρία. Που εκείνη δεν την «θυμήθηκε» τώρα, αλλά δεν την ξέχασε ποτέ. Όπως κανείς δεν πρέπει να ξεχνά. Αλλά να αντιδρά. Γι’ αυτό και είμαι δίπλα της. Όχι μόνο ως πρωθυπουργός. Αλλά και ως σύζυγος, πατέρας και απλός πολίτης.

Είναι καιρός να ξεριζωθεί η εξουσιαστική βία εναντίον όποιου βρεθεί σε μία αδύναμη θέση. Είναι μάστιγα που υπονομεύει τα θεμέλια του πολιτισμού μας. Ας κάνουμε, λοιπόν, όλοι το πρώτο βήμα της Σοφίας: Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε. Ώστε το φως της αλήθειας να κάψει για πάντα το έγκλημα που ζει στο σκοτάδι".

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share