Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021

Σοφία Μπεκατώρου: Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες της ερωτικής της κακοποίησης

Οδεύει προς το δρόμο της δικαιοσύνης

16 Ιανουαρίου 2021 19:32
Σοφία Μπεκατώρου: Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες της ερωτικής της κακοποίησης
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Σοφία Μπεκατώρου: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με την ερωτική κακοποίηση της αθλήτριας Σοφίας Μπεκατώρου όπου φαίνεται να γίνεται εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες. Επίσης σημειώνεται ότι πριν λίγη ώρα αποκαλύφθηκε ποιος ήταν ο υπεύθυνος για αυτά που πέρασε η αθλήτρια.

Συγκεκριμένα η Εισαγγελία Αθηνών διέταξε προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες της αθλήτριας Σοφίας Μπεκατώρου για το επεισόδιο της ερωτικής της κακοποίησης.

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες της αθλήτριας.

Σοφία Μπεκατώρου: Τι ανακοίνωσε η Εισαγγελία Αθηνών

Ειδικότερα τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης θα διατάξει τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει από τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπή που έχει πάρει η υπόθεση οδηγεί τη Δικαιοσύνη να ανοίξει τη δικογραφία προκειμένου να παρακινηθούν κι άλλες αθλήτριες που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση να προσέλθουν στις Αρχές και να το καταθέσουν.

Κυριάκος Μητσοτάκης για Σοφία Μπεκατώρου: "Έσπασε με γενναιότητα την αλυσίδα της σιωπής και του φόβου"

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όλη την Ελλάδα έχει συγκλονίσει η υπόθεση βιασμού της αθλήτριας Σοφία Μπεκατώρου ειδικά μετά τις αποκαλυπτικές δηλώσεις που έκανε σχετικά με το ποιος κρύβεται πίσω από αυτό το τραγικό περιστατικό που συνέβη στην αθλήτρια.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έγραψε ένα μήνυμα για την απόφαση της αθλήτριας να μιλήσει για το περιστατικό που της συνέβη.

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός για την αθλήτρια.

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Η Σοφία έσπασε με γενναιότητα την αλυσίδα του φόβου και της σιωπής"

Ειδικότερα στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου και τις αποκαλύψεις που έκανε για τον βιασμό που υπέστη από παράγοντα του αθλητισμού, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη θέση του ασέλγησε εις βάρος της αναφέρεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook.

Η εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου ήταν η αρχή, καθώς ακολούθησαν οι αποκαλύψεις και από άλλες αθλήτριες για κακοποίηση.

Όλα όσα είπε για την αθλήτρια ο πρωθυπουργός.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

"Η απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να καταγγείλει με τόλμη τη σεξουαλική βία που υπέστη ως έφηβη αθλήτρια αποτελεί πράξη με βαρύ κοινωνικό φορτίο. Κίνηση που αφυπνίζει συνειδήσεις, παράγοντας θετικό παράδειγμα. Και κινητοποιεί ώριμα την ευαισθησία των δυνάμεων της προόδου στον τόπο μας.

Η Πολιτεία διαθέτει το νομικό οπλοστάσιο του Κράτους Δικαίου το οποίο και οφείλει να εξαντλήσει. Έχει επίσης δομές που βοηθούν να κλείνουν τα τραύματα από τέτοιου είδους εγκλήματα. Είναι κρίσιμο, όμως, σε αυτή την αποστολή να βρίσκει καθημερινό συμπαραστάτη της και τον κάθε Έλληνα.

Η Σοφία έσπασε με γενναιότητα την αλυσίδα του φόβου και της σιωπής, δείχνοντας τον δρόμο ώστε το στίγμα της ενοχής να περάσει από το θύμα στον θύτη. Έγινε, έτσι, και μια Ολυμπιονίκης της Eυθύνης, στο όνομα όλων: Γυναικών και ανδρών, παιδιών και εφήβων, μέσα και έξω από την οικογένεια.

Μίλησα προσωπικά με την πρωταθλήτριά μας για εκείνη την οδυνηρή εμπειρία. Που εκείνη δεν την «θυμήθηκε» τώρα, αλλά δεν την ξέχασε ποτέ. Όπως κανείς δεν πρέπει να ξεχνά. Αλλά να αντιδρά. Γι’ αυτό και είμαι δίπλα της. Όχι μόνο ως πρωθυπουργός. Αλλά και ως σύζυγος, πατέρας και απλός πολίτης.

Είναι καιρός να ξεριζωθεί η εξουσιαστική βία εναντίον όποιου βρεθεί σε μία αδύναμη θέση. Είναι μάστιγα που υπονομεύει τα θεμέλια του πολιτισμού μας. Ας κάνουμε, λοιπόν, όλοι το πρώτο βήμα της Σοφίας: Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε. Ώστε το φως της αλήθειας να κάψει για πάντα το έγκλημα που ζει στο σκοτάδι".

Η απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να καταγγείλει με τόλμη τη σεξουαλική βία που υπέστη ως έφηβη αθλήτρια αποτελεί πράξη με...

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Saturday, January 16, 2021
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share