Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021

Κορωνοϊός: Την μεγάλη έγκριση περιμένει η AstraZeneca

Ποια χώρα αναμένεται αν δεχτεί το εμβόλιο

16 Ιανουαρίου 2021 17:08
Κορωνοϊός: Την μεγάλη έγκριση περιμένει η AstraZeneca
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στον κόσμο βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο με τις χώρες να κάνουν ότι μπορούν για να σταματήσουν την εξάπλωση του ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για τους εμβολιασμούς. Επίσης σημειώνεται ότι στην Κύπρο οι εμβολιασμοί προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς.

Συγκεκριμένα η Ελβετία αναμένεται να εγκρίνει τις επόμενες μέρες το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca για να ξεκινήσει να το χορηγεί στους πολίτες.

Την μεγάλη έγκριση περιμένει το εμβόλιο της AstraZeneca.

Κορωνοϊός: Η έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca

Ειδικότερα το εμβόλιο κατά της Covid-19 της εταιρείας AstraZeneca θα μπορούσε να λάβει την έγκριση της ρυθμιστικής αρχής της Ελβετίας αυτόν τον μήνα, γράφει σήμερα η εφημερίδα NZZ, επικαλούμενη δύο πηγές που δεν κατονομάζει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Swissmedic σχεδιάζει να συνεδριάσει στα τέλη του μήνα για να δώσει το πράσινο φως για το εμβόλιο. Έχει ήδη εγκρίνει τα εμβόλια από τις Pfizer και BioNTech και από τη Moderna.

«Εάν όλα προχωρήσουν με υποδειγματικό τρόπο και παραλάβουμε τα απαραίτητα δεδομένα σύντομα, η επόμενη απόφαση έγκρισης μπορεί να ληφθεί πολύ γρήγορα», είπε ένας εκπρόσωπος της Swissmedic, σύμφωνα με την εφημερίδα, χωρίς να αναφέρει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Κορωνοϊός: Ανησυχητικές οι εξελίξεις για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στον κόσμο είναι σε δύσκολη κατάσταση με αποτέλεσμα οι εταιρείες να κάνουν ότι μπορούν για να τελειώσουν γρήγορα την επεξεργασία των εμβολίων ώστε να δοθούν για να χορηγηθούν στους πολίτες. Επίσης η Ρωσία τα "δίνει" όλα για την παραγωγή όσων περισσότερων δόσεων γίνεται.

Συγκεκριμένα αναμένεται από την Johnson & Johnson να υποβληθεί αίτηση για να εγκριθεί το εμβόλιο της για τον Φεβρουάριο και να ξεκινήσουν οι διανομές του.

Ανησυχητικά τα δεδομένα για το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Κορωνοϊός: Η αίτηση για το εμβόλιο

ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ελπίζει ότι η Johnson & Johnson θα υποβάλει αίτηση για την έγκριση του εμβολίου της κατά της Covid-19 τον Φεβρουάριο, δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του EMA Εμερ Κουκ.

«Ελπίζουμε ότι θα γίνει τον Φεβρουάριο, αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω, δεν είμαι σε θέση να το κάνω», είπε. Την Τετάρτη, ο Πέτερ Λίζε, ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αρμόδιος για θέματα υγείας είχε δηλώσει ότι η εταιρεία είναι πιθανόν να καταθέσει αίτηση για την έγκριση του εμβολίου της από την Ευρωπαϊκή Ενωση τον Φεβρουάριο.

«Η ευρωπαία επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου ανακοίνωσε κατά την διάρκεια συνεδρίασης της ομάδας μας σήμερα τοι πρωί ότι η παρασκευάστρια εταιρεία Johnson & Johnson είναι πιθανόν να καταθέσει αίτηση για έγκριση του εμβολίου της από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Φεβρουάριο», είπε ο ευρωβουλευτής.

Αναμένεται να στείλει αίτηση για την έγκριση του εμβολίου της Johnson & Johnson.

Σε ποια εμβόλια έχει δώσει έγκριση ο ΕΜΑ

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή έχει δώσει μέχρι στιγμής έγκριση για τα εμβόλια των Pfizer/BioNtech και Moderna, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η αξιολόγηση με ταχείες διαδικασίες του εμβολίου της AstraZeneca.

Η Εμερ Κουκ διευκρίνισε ότι ο EMA δεν έχει λάβει ακόμη αιτήσεις έγκρισης για το ρωσικό και τα κινεζικά εμβόλια, αλλά βρίσκεται σε συνομιλίες με τους ρώσους υπευθύνους.

Την Πέμπτη 14 Ιανοαυρίου, ο Κίριλ Ντμίτριεφ, επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), δήλωσε ότι η Ρωσία θα υποβάλει επίσημη αίτηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση τον επόμενο μήνα για την έγκριση του εμβολίου κατά της Covid-19 Sputnik V.

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης εξ ομοτίμων του ρωσικού εμβολίου θα δημοσιευθεί σύντομα και θα αποδειχθεί η υψηλή του αποτελεσματικότητα, δήλωσε ο Κίριλ Ντμίτριεφ σε συνέντευξή του στο forum Reuters Next.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share