Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Συναγερμός στην Ινδονησία: Εξερράγη το ηφαίστειο Σεμέρου - Σε "κόκκινο" συναγερμό οι κατοικημένες περιοχές (video)

Η τέφρα έφτασε το ύψος των 5 χιλιομέτρων

16 Ιανουαρίου 2021 14:57
Συναγερμός στην Ινδονησία: Εξερράγη το ηφαίστειο Σεμέρου - Σε

Συναγερμός στην Ινδονησία: Συναγερμός σήμανε στην Ινδονησία διότι εξερράγη το ηφαίστειο Σεμέρου με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να προετοιμάζονται για τα πάντα. Επίσης πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε ένας ισχυρός σεισμός στη χώρα με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετοί νεκροί αλλά και τραυματίες.

Συγκεκριμένα η Ινδονησία τις τελευταίες μέρες φαίνεται να περνάει πολλά λόγω των φαινομένων που γίνονται εκεί με το πιο πρόσφατο να είναι η έκρηξη του ηφαιστείου Σεμέρου.

Μεγάλη έκρηξη ηφαιστείου σημειώθηκε στην Ινδονησία.

Συναγερμός στην Ινδονησία: Εξερράγη το ηφαίστειο Σεμέρου

Ειδικότερα έκρηξη ηφαιστείου σημειώθηκε σήμερα Σάββατο 16 Ιανουαρίου στην επαρχία Ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί στάχτη και να υψωθεί καπνός στον ουρανό, σε ύψος 5,6 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τα στοιχεία από τη γεωλογική υπηρεσία του υπουργείου Ενέργειας της χώρας.

Η Ινδονησία μετρά περίπου 130 ενεργά ηφαίστεια, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Το ηφαίστειο Σεμέρου εξερράγη λίγο μετά τις 5 το απόγευμα τοπική ώρα. Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται γκρίζα σύννεφα τέφρας να υψώνονται πάνω από σπίτια.

Η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών της χώρας δεν έχει προς το παρόν ανταποκριθεί σε αίτημα να σχολιάσει το ενδεχόμενο εκκένωσης της περιοχής γύρω από το ηφαίστειο, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σεισμός στην Ινδονησία: Σοκάρουν οι εικόνες από τη στιγμή που χτυπά ο εγκέλαδος (video)

Σεισμός στην Ινδονησία: Ακόμη ένας σεισμός ξέσπασε όπου και ήταν στην Ινδονησία με αποτέλεσμα να χάσουν αρκετοί την ζωή τους από αυτό το περιστατικό ενώ οι Αρχές κάνουν μεγάλο αγώνα για να εντοπίσουν όσους αγνοούνται ενώ έχουν καταφέρει να βγάλουν αρκετούς τραυματίες.

Συγκεκριμένα ο ισχυρός σεισμός των 6,2 βαθμών που έπληξε την Ινδονησία είχε άσχημη κατάληξη διότι αρκετοί είναι οι τραυματίες αλλά και μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών.

Σεισμός στην Ινδονησία: Το χρονικό του μεγάλου σεισμού

Ειδικότερα ο ισχυρός σεισμός 6,2 βαθμών που έπληξε νωρίς σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) την Κελέβη, στην Ινδονησία, προκαλώντας την κατάρρευση πολλών κτιρίων, συμπεριλαμβανομένου νοσοκομείου, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 26 ανθρώπους, κατά τον ακόμη προσωρινό απολογισμό της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχουν 26 νεκροί, όλοι στην πόλη Μαμούτζου», ανέφερε ο Αλί Ραχμάν, επικεφαλής του τοπικού παραρτήματος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, τονίζοντας πως ο απολογισμός υπάρχει κίνδυνος να γίνει ακόμη πιο βαρύς.

Άλλοι 600 άνθρωποι τραυματίστηκαν και πολλά κτίρια κατέρρευσαν όταν έγινε ο σεισμός, που είχε επίκεντρο έξι χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την πόλη Ματζένε.

Η ινδονησιακή υπηρεσία Μετεωρολογίας και Γεωφυσικής (BMKG) προειδοποίησε ότι ενδέχεται να σημειωθούν ισχυροί μετασεισμοί, σημειώνοντας πως έχουν καταγραφεί ήδη 26 μετασεισμικές δονήσεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share