Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021

Lockdown: Τι ισχύει με το sms των 2 ωρών - Σε ποιες υπηρεσίες θα χρησιμοποιείται

Τι ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης

16 Ιανουαρίου 2021 13:19
Lockdown: Τι ισχύει με το sms των 2 ωρών - Σε ποιες υπηρεσίες θα χρησιμοποιείται
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Lockdown: Από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ανοίγουν τα καταστήματα στην Ελλάδα ώστε να ξεκινήσει να παίρνει μία ανάσα η Ελλάδα από την κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει "χτυπηθεί". Επίσης ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος μίλησε για το γεγονός ότι αν τα πάει καλά το λιανεμπόριο θα ανοίξει και η εστίαση.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε σε συνέντευξη του για το πως θα λειτουργήσουν από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου τα καταστήματα και η γενικά η αγορά αλλά και τι ισχύει με το μήνυμα των 2 ωρών.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για τα κομμωτήρια.

Lockdown: Το sms των δύο ωρών

Ειδικότερα τον τρόπο που θα επαναλειτουργήσει η αγορά από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ανέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Στο πλαίσιο αυτό, διευκρίνισε ότι ο χρονικός περιορισμός των δύο ωρών για τα SMS στο 13033 δεν αφορά στα κομμωτήρια και τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν με ραντεβού, αλλά ισχύει μόνο για το λιανεμπόριο.

«Όταν έχεις στείλει το μήνυμα 2 για ψώνια, μπαίνεις σε όποιο κατάστημα θέλεις, αρκεί να έχει χώρο. Κάθε κατάστημα, με βάση την υπουργική απόφαση που θα εκδώσουμε, θα πρέπει να έχει αναρτήσει στην είσοδο σε εμφανές σημείο τον μέγιστο αριθμό ατόμων που επιτρέπεται να έχουν μέσα με βάση τα τετραγωνικά τους» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Για τα κομμωτήρια μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πως θα γίνεται η μετακίνηση από τη Δευτέρα στα μαγαζιά

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα, η μετακίνηση στα καταστήματα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης

Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

Τα sms έχουν διάρκεια 2 ωρών κατά οποία ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share