Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός-Άρση μέτρων: Πότε θα ανοίξει η εστίαση; Ατάκα «φωτιά» του Άδωνι Γεωργιάδη

«Ταφόπλακα» για τους επιχειρηματίες

15 Ιανουαρίου 2021 20:12
Κορωνοϊός-Άρση μέτρων: Πότε θα ανοίξει η εστίαση; Ατάκα «φωτιά» του Άδωνι Γεωργιάδη
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός-Άρση μέτρων: Ερώτηση για το πότε θα επαναλειτουργήσει η εστίαση, δεδομένου ότι τη Δευτέρα ανοίγει το λιανεμπόριο, δέχτηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, την Παρασκευή.

Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης εάν το επιτρέψει η πανδημία και η επιτροπή το εγκρίνει, "θα έρθει και η ώρα της εστίασης", ωστόσο, τόνισε ότι "δεν είναι τώρα αυτή η ώρα" και συμπλήρωσε πως "απέχουμε απ' αυτή τη στιγμή ακόμα".

Αναλυτικά, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως "σήμερα η Ελλάδα παίρνει ένα μεγάλο στοίχημα. Να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε την οικονομία μας χωρίς να έχουμε επανεμφάνιση της πανδημίας. Αυτό για να το επιτύχουμε πρέπει να κινηθούμε με πολύ προσεκτικά βήματα και να μην είμαστε βιαστικοί".

Υπογράμμισε ότι "αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις αγωνίες που έχουν οι επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης", όμως, σημείωσε "για να πάμε με τα βήματα που πρέπει, πρέπει να πηγαίνουμε με ένα βήμα τη φορά.

Πρώτα πάμε με το λιανεμπόριο που είναι λιγότερο επικίνδυνο αναφορικά με την πανδημία και οι κανόνες μπορούν να κινηθούν με μεγαλύτερη ακρίβεια. Στην εστίαση ξέρουμε όλοι ότι για να έρθει η στιγμή να φας πρέπει να βγάλεις τη μάσκα και άρα εκεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι μεγαλύτερος" και σημείωσε πως "μην ξεχνάτε είμαστε στον χειμώνα, ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι μεγάλος".

"Εάν το επιτρέψει η πανδημία και η επιτροπή εγκρίνει τις ιδέες που το υπουργείο Ανάπτυξης συνεχώς αναπτύσσει για όλους τους κλάδους της οικονομίας, θα έρθει και η ώρα της εστίασης. Δεν είναι όμως τώρα απέχουμε απ’ αυτή τη στιγμή ακόμα", είπε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε πως "θα είμαστε ως κυβέρνηση δίπλα στις πληττόμενες επιχειρήσεις".

Στη συνέχεια, διαμήνυσε ότι πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα για να μην επανέλθει η επιδημία για να προσθέσει: "Αν αυτό γίνει, όλα αυτά που συζητάμε θα ακυρωθούν και θα πάνε πίσω αμέσως. Δεν θα διστάσουμε καθόλου να λάβουμε τα ανάποδα μέτρα, αν δούμε ότι δεν τηρούνται τα μέτρα" και κατέληξε: "Σήμερα κάνουμε μία συμφωνία ευθύνης".

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share