Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Δείτε Live την ενημέρωση για τον ιό και τα μέτρα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Επίσημες ανακοινώσεις

15 Ιανουαρίου 2021 18:05
Κορωνοϊός:  Δείτε Live την ενημέρωση για τον ιό και τα μέτρα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Δείτε σε απευθείας σύνδεση την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στη σημερινή ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Οι επίσημες ανακοινώσεις για την επανεκκίνηση της αγοράς, μετά το «πράσινο» φως που έδωσε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας στο άνοιγμα του λιανεμπόριουΣτην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Κορωνοϊός: Δείτε ζωντανά τις ενημερώσεις

Lockdown: Ανοίγουν και πάλι τις "πόρτες" τους οι εκκλησίες για τους πιστούς

Lockdown: Από ότι φαίνεται χαλαρώνει η κατάσταση με τα αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα διότι ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ότι δόθηκε το "πράσινο" φως για να ανοίξουν και οι εκκλησίες. Επίσης ανακοινώθηκε ότι από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου θα ανοίξουν και τα καταστήματα αλλά θα πρέπει να τηρηθούν συγκεκριμένα μέτρα.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση αφού πήρε την έγκριση από τους λοιμωξιολόγους ανακοίνωσε ότι οι εκκλησίες θα ανοίξουν από την επόμενη Κυριακή.

Οι εκκλησίες τους ανοίγουν τις πόρτες τους μετά την έγκριση της κυβέρνησης.

Lockdown: Η απόφαση για το άνοιγμα των εκκλησιών

Ειδικότερα το άνοιγμα των εκκλησιών από την Κυριακή 24 Ιανουαρίου αποφάσισε σήμερα η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες του OrthodoxTimes.gr. Η επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε θετικά και η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξουν οι Ναοί της χώρας, με την προϋπόθεση της τήρησης όλων των υγειονομικών μέτρων προφύλαξης.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι ιεροί ναοί θα είναι ανοικτοί για τους πιστούς και οι ιερές ακολουθίες θα τελούνται με την παρουσία ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο εντός του Ιερού Ναού τα 50 άτομα.

Πέραν της εισηγήσεως των λοιμωξιολόγων, καθοριστική συμβολή στην απόφαση για το άνοιγμα των Ιερών Ναών, σύμφωνα με τις πληροφορίες του OrthodoxTimes.gr, είχαν ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρης Δημητριάδης και ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης σε συνεργασία με την, αρμόδια για την Εκκλησία, Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share