Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός-Άρση lockdown: Ανοίγουν τα καταστήματα σε όλη τη χώρα

Επίσημη ανακοίνωση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

15 Ιανουαρίου 2021 17:53
Κορωνοϊός-Άρση lockdown: Ανοίγουν τα καταστήματα σε όλη τη χώρα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός-Άρση lockdown: Το άνοιγμα των καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα ανακοίνωσε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας ότι αυτή ήταν η απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, καθώς όπως είπε καταφέραμε να ελέγξουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

"Θα ανοίξουμε το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα εκτός από κόκκινες περιοχές που θα λειτουργήσουν με κλείσιμο click away" διευκρίνισε και στην τριτολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, ανοίγουν και πάλι τις "πόρτες" τους οι εκκλησίες για τους πιστούς.

"Το λιανεμπόριο είναι απαραίτητο να λειτουργήσει αλλά με κανόνες θα τους ανακοινώσει ο Ν. Χαρδαλιάς ώστε να περιορίσουμε στο βαθμό του εφικτού -κανείς δεν μπορεί να δώσει καμία εγγύηση – τα κρούσματα» είπε μεταξύ άλλων.

"Επαναξιολογούμε τα στοιχεία σε τακτά χρονικά διαστήματα, κι εσείς λέτε ότι μια αλλαγή στρατηγικής συνιστά αποτυχία της κυβέρνησης. Σε όλα τα κράτη αυτό γίνεται όταν αλλάζουν τα δεδομένα. Τόσο εμποτισμένος είστε από την ανάγκη να ασκείτε κριτική στην κυβέρνηση που δεν μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει και να αναθεωρήσετε ότι αυτή δεν είναι "πανδημία Μητσοτάκη" αλλά πανδημία covid, που χτυπάει όλο τον κόσμο" είπε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Κάθε άνοιγμα, είτε σχολείων, είτε λιανεμπορίου εγκυμονεί κάποιους κινδύνους, αναγνώρισε. Δεν έχει εντοπιστεί καμία συρροή κρουσμάτων που να σχετίζεται με τα σούπερ μάρκετεμπορίου, τόνισε.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην επέκταση του lockdown, τόνισε ότι έλεγε πως δεν μπορούμε να κάνουμε ακριβείς εκτιμήσεις με μια πανδημία που τους αιφνιδιάζει όλους και γι’ αυτό δεν αναιρέθηκε το lockdown.

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για αντιπολίτευση με χυδαίο τρόπο, λέγοντας ότι επικαλέστηκε μόνο τα στοιχεία για τους αυξημένους νεκρούς του Νοεμβρίου - αρχών Δεκεμβρίου.

Επανέλαβε επίσης ότι δεν υπήρξε καμία εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων να ληφθούν μέτρα στα τέλη Οκτώβριου στη Θεσσαλονίκη.

Για τους εμβολιασμούς ανέφερε ότι πάμε όσο πιο γρήγορα μας επιτρέπουν οι δόσεις που έχουμε λάβει.

Ανέφερε ακόμη ότι είναι απολύτως κατακριτέο αν υπάρχουν χώρες που έχουν κάνει διμερείς συμφωνίες για εμβόλια.

Σε ό,τι αφορά τα τεστ, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονομεύει την εθνική προσπάθεια για εμβολιασμό όλων των πολιτών, και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πει εάν θεωρεί τα rapid test αναξιόπιστα.

Τέλος είπε ότι οι εμβολιασμοί γίνονται πρώτα στους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους γιατί αυτοί είναι που βρίσκονται σε κίνδυνο και επιβαρύνουν περισσότερο το σύστημα υγείας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share