Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Καλούμε την Μπεκατώρου να γίνει συγκεκριμένη στην καταγγελία της για τον βιασμό από παράγοντα της ΕΙΟ»

Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας

15 Ιανουαρίου 2021 16:49
«Καλούμε την Μπεκατώρου να γίνει συγκεκριμένη στην καταγγελία της για τον βιασμό από παράγοντα της ΕΙΟ»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λίγες ώρες μετά από την σοκαριστική καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου πως έπεσε θύμα βιασμού από παράγοντα της Ομοσπονδίας όταν ήταν 22 ετών, η ΕΙΟ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το μείζον αυτό θέμα. Ωστόσο σοκ προκαλεί και η είδηση ότι άνδρας κακοποιούσε την ανήλικη κόρη της συντρόφου του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή την δημόσια τοποθέτηση της Ολυμπιονίκου κ. Σοφίας Μπεκατώρου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει καμία επιστολή ή έστω άτυπη καταγγελία σχετικά. Ωστόσο, ακόμη κι αν είχε λάβει ανεπίσημη καταγγελία, η Ομοσπονδία θα ήταν άτεγκτη στην αντιμετώπιση τέτοιου φαινομένου.

Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα».

Τι αποκαλύπτει η επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας για την καταγγελία περί βιασμού

Αυγενάκης: «Προτεραιότητα η προστασία των παιδιών»

Ο οικοδεσπότης της Ημερίδας, υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «αποτελεί προτεραιότητά μας η προστασία των παιδιών. Μάλιστα, ενδεικτικό της σημασίας που δίνουμε αποτελεί το γεγονός ότι τα δύο κεντρικά θέματα που θέσαμε, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου, είναι:

  • η Αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Χάρτας Αθλητισμού και
  • τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στον Αθλητισμό

Ωστόσο, η χώρα μας δεν είχε επιδείξει σημαντική πρόοδο στην καταγραφή, κατανόηση και φυσικά αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος».

Όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα αυτό, το οποίο χρήζει προσεκτικής και ουσιαστικής αντιμετώπισης και, φυσικά, δεν επιλύεται με απλό και άμεσο τρόπο. Απαιτεί προγραμματισμό, συμμετοχή της κοινωνίας, ενημέρωση και ευαισθητοποίησή της.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share