Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κομμωτήρια: Ανοίγουν ξανά τη Δευτέρα ‑ Πώς θα μεταβαίνετε σε αυτά

Τι μήνυμα πρέπει να στέλνουμε

15 Ιανουαρίου 2021 16:12
Κομμωτήρια: Ανοίγουν ξανά τη Δευτέρα ‑ Πώς θα μεταβαίνετε σε αυτά

Κομμωτήρια: Ανοίγουν και πάλι τα κομμωτήρια την Δευτέρα 18/01 και η λειτουργία τους θα γίνεται μόνο με ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο συγχρωτισμού και θα υπάρχει αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω του κορωνοϊού.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την μείωση ενοικίου για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν "χτυπηθεί" από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο κωδικός στο 13033

Όσον αφορά στη μετακίνηση προς τα κομμωτήρια οι πολίτες στέλνουν SMS στο 13033 δηλώνοντας τον κωδικό «2».

Δηλαδή:

2 (ονοματεπώνυμο) κενό (διεύθυνση κατοικίας)

Υπενθυμίζεται πως οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους και αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Κομμωτήρια: Μέτρα

  • Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: δύο μέτρα
  • Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.
  • Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.
  • Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 9 μ.μ.

Ανοίγουν ξανά τη Δευτέρα τα κομμωτήρια

Μπαίνουν και πάλι σε λειτουργία τα καταστήματα - Δόθηκε το "πράσινο" φως από τους λοιμωξιολόγους

Καταστήματα: Εκδόθηκε η μεγάλη απόφαση που περίμεναν όλοι εδώ και αρκετό καιρό σχετικά με τα καταστήματα τα οποία ήταν κλειστά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων που είχε σημειωθεί στις γιορτές. Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του προστίμου για όσους παραβιάσουν τα μέτρα του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τη Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αποφασίστηκε να ανοίξουν τα καταστήματα από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου αλλά με σοβαρά μέτρα.

Δόθηκε η έγκριση για το άνοιγμα των καταστημάτων.

Καταστήματα: Δόθηκε το "πράσινο" φως

Ειδικότερα η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων άναψε «πράσινο φως» για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής τη Δευτέρα. Η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά το πλάνο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των καταστημάτων στις 18 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται πως οι αγορές, οι οποίες θα πραγματοποιούνται είτε με click away είτε με click in shop, θα γίνονται σε όλη τη χώρα με πολύ αυστηρούς περιορισμούς.

Δόθηκε το

Όριο ατόμων και χρονικός περιορισμός

Από ό,τι γνωρίζουμε έως τώρα, οι πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται στα καταστήματα και να ψωνίζουν με click in shop. Ωστόσο, θα υπάρχει όριο ατόμων και χρονικός περιορισμός δύο ωρών, ο οποίος θα ελέγχεται από την ώρα αποστολής του SMS στο 13033.

Τις επίσημες ανακοινώσεις για την επανεκκίνηση της αγοράς θα κάνει στις 18:00 το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη. Οι περιορισμοί θα είναι αυστηροί και στους παραβάτες θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα.

Παράλληλα, προτείνεται στις «κόκκινες» περιοχές το λιανεμπόριο να λειτουργήσει μόνο με το μοντέλο του click away, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος περαιτέρω διασποράς.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share