Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021

Κορωνοϊός: Ανησυχητικές οι εξελίξεις για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Πότε θα υποβάλει αίτηση η εταιρεία

15 Ιανουαρίου 2021 14:55
Κορωνοϊός: Ανησυχητικές οι εξελίξεις για το εμβόλιο της Johnson & Johnson
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στον κόσμο είναι σε δύσκολη κατάσταση με αποτέλεσμα οι εταιρείες να κάνουν ότι μπορούν για να τελειώσουν γρήγορα την επεξεργασία των εμβολίων ώστε να δοθούν για να χορηγηθούν στους πολίτες. Επίσης η Ρωσία τα "δίνει" όλα για την παραγωγή όσων περισσότερων δόσεων γίνεται.

Συγκεκριμένα αναμένεται από την Johnson & Johnson να υποβληθεί αίτηση για να εγκριθεί το εμβόλιο της για τον Φεβρουάριο και να ξεκινήσουν οι διανομές του.

Ανησυχητικά τα δεδομένα για το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Κορωνοϊός: Η αίτηση για το εμβόλιο

ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ελπίζει ότι η Johnson & Johnson θα υποβάλει αίτηση για την έγκριση του εμβολίου της κατά της Covid-19 τον Φεβρουάριο, δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του EMA Εμερ Κουκ.

«Ελπίζουμε ότι θα γίνει τον Φεβρουάριο, αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω, δεν είμαι σε θέση να το κάνω», είπε. Την Τετάρτη, ο Πέτερ Λίζε, ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αρμόδιος για θέματα υγείας είχε δηλώσει ότι η εταιρεία είναι πιθανόν να καταθέσει αίτηση για την έγκριση του εμβολίου της από την Ευρωπαϊκή Ενωση τον Φεβρουάριο.

«Η ευρωπαία επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου ανακοίνωσε κατά την διάρκεια συνεδρίασης της ομάδας μας σήμερα τοι πρωί ότι η παρασκευάστρια εταιρεία Johnson & Johnson είναι πιθανόν να καταθέσει αίτηση για έγκριση του εμβολίου της από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Φεβρουάριο», είπε ο ευρωβουλευτής.

Αναμένεται να στείλει αίτηση για την έγκριση του εμβολίου της Johnson & Johnson.

Σε ποια εμβόλια έχει δώσει έγκριση ο ΕΜΑ

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή έχει δώσει μέχρι στιγμής έγκριση για τα εμβόλια των Pfizer/BioNtech και Moderna, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η αξιολόγηση με ταχείες διαδικασίες του εμβολίου της AstraZeneca.

Η Εμερ Κουκ διευκρίνισε ότι ο EMA δεν έχει λάβει ακόμη αιτήσεις έγκρισης για το ρωσικό και τα κινεζικά εμβόλια, αλλά βρίσκεται σε συνομιλίες με τους ρώσους υπευθύνους.

Την Πέμπτη 14 Ιανοαυρίου, ο Κίριλ Ντμίτριεφ, επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), δήλωσε ότι η Ρωσία θα υποβάλει επίσημη αίτηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση τον επόμενο μήνα για την έγκριση του εμβολίου κατά της Covid-19 Sputnik V.

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης εξ ομοτίμων του ρωσικού εμβολίου θα δημοσιευθεί σύντομα και θα αποδειχθεί η υψηλή του αποτελεσματικότητα, δήλωσε ο Κίριλ Ντμίτριεφ σε συνέντευξή του στο forum Reuters Next.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share