Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μπαίνουν και πάλι σε λειτουργία τα καταστήματα - Δόθηκε το "πράσινο" φως από τους λοιμωξιολόγους

Επιτέλους

15 Ιανουαρίου 2021 14:24
Μπαίνουν και πάλι σε λειτουργία τα καταστήματα - Δόθηκε το

Καταστήματα: Εκδόθηκε η μεγάλη απόφαση που περίμεναν όλοι εδώ και αρκετό καιρό σχετικά με τα καταστήματα τα οποία ήταν κλειστά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων που είχε σημειωθεί στις γιορτές. Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του προστίμου για όσους παραβιάσουν τα μέτρα του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τη Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αποφασίστηκε να ανοίξουν τα καταστήματα από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου αλλά με σοβαρά μέτρα.

Δόθηκε η έγκριση για το άνοιγμα των καταστημάτων.

Καταστήματα: Δόθηκε το "πράσινο" φως

Ειδικότερα η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων άναψε «πράσινο φως» για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής τη Δευτέρα. Η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά το πλάνο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των καταστημάτων στις 18 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται πως οι αγορές, οι οποίες θα πραγματοποιούνται είτε με click away είτε με click in shop, θα γίνονται σε όλη τη χώρα με πολύ αυστηρούς περιορισμούς.

Δόθηκε το 'πράσινο' φως για το άνοιγμα των καταστημάτων.

Όριο ατόμων και χρονικός περιορισμός

Από ό,τι γνωρίζουμε έως τώρα, οι πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται στα καταστήματα και να ψωνίζουν με click in shop. Ωστόσο, θα υπάρχει όριο ατόμων και χρονικός περιορισμός δύο ωρών, ο οποίος θα ελέγχεται από την ώρα αποστολής του SMS στο 13033.

Τις επίσημες ανακοινώσεις για την επανεκκίνηση της αγοράς θα κάνει στις 18:00 το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη. Οι περιορισμοί θα είναι αυστηροί και στους παραβάτες θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα.

Παράλληλα, προτείνεται στις «κόκκινες» περιοχές το λιανεμπόριο να λειτουργήσει μόνο με το μοντέλο του click away, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος περαιτέρω διασποράς.

Lockdown: "Θα ανοίγουμε ένα-ένα βήμα προσεκτικά" - "Κάτι θα ανοίξει τη Δευτέρα"

Lockdown: Δύσκολη είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και αυτό φαίνεται μέσα από τα αυστηρά μέτρα που επικρατούν εδώ και αρκετές μέρες στην χώρα ενώ παράλληλα ο Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα σχετικά με το λιανεμπόριο και την λειτουργία του.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής Παναγιώτης Γαργαλιανός ανέφερε ότι θα γίνουν σιγά σιγά βήματα για την άρση του lockdown στην Ελλάδα αλλά και τι αναμένεται να λειτουργήσει πρώτο.

Τι αναμένεται να γίνει με το lockdown στην Ελλάδα.

Lockdown: "Κάτι θα ανοίξει τη Δευτέρα"

Ο καθηγητής Παναγιώτης Γαργαλιάνος σχολίασε για το άνοιγμα των καταστημάτων την ερχόμενη Δευτέρα λέγοντας ότι «θα ανοίγουμε ένα-ένα βήμα προσεκτικά».

Ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής που θα συνεδριάσει σε λίγες ώρες για να εισηγηθεί στην κυβέρνηση το επόμενο βήμα για τη σταδιακή άρση του lockdown, μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι, «κάτι θα ανοίξει τη Δευτέρα» και τονίζοντας πως τώρα, περισσότερο από ποτέ, «θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξει εισήγηση για άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων των σχολείων, την επόμενη εβδομάδα, απάντησε πως «κάθε φορά συζητάμε κάθε φορά και το παρόν και το επόμενο βήμα», σημειώνοντας πως αφενός δεν έχουμε ακόμα τα δεδομένα από τα Θεοφάνια, οπότε και σημειώθηκαν εικόνες συνωστισμού, αφετέρου «υπάρχουν περιοχές της Αττικής που μας φοβίζουν».

Τι θα γίνει με τα καταστήματα

Επίσης ο καθηγητής ανέφερε ότι «τα καταστήματα δεν μπορείς να τα ανοίγεις ανά περιοχή», απάντησε στο ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές.

Τέλος για το αν υπάρχει περίπτωση να αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό για εξαιρετικές περιπτώσεις, είπε ότι «δεν είδαμε μέχρι τώρα εξαιρετικές περιπτώσεις μετακίνησης σε άλλη περιφέρεια, αλλά ξαφνικά γίναμε όλοι ελαιοπαραγωγοί».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share