Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Κορωνοϊός: "Όσο περισσότεροι εμβολιάζονται καθημερινά, τα πράγματα θα πάνε καλύτερα"

Αναμενόμενο

15 Ιανουαρίου 2021 13:44
Κορωνοϊός:
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Με την κατάσταση του κορωνοϊού να βρίσκεται σε άσχημο επίπεδο στην Ελλάδα, οι εμβολιασμοί έχουν ήδη ξεκινήσει ώστε να αρχίσει να υπάρχει ανοσία κατά του ιού. Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στη Βουλή ανέφερε ότι αναμένεται να ανοίξουν και άλλα εμβολιαστικά κέντρα στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, μίλησε για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα αλλά και τι αναμένεται να γίνει με τα σχολεία.

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε για τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Αισιόδοξη για την πτώση των κρουσμάτων αλλά και την ύφεση στα σκληρά «δεδομένα» που αφορούν διασωληνωμένους και νεκρούς, παρουσιάστηκε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο «ότι πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι έγινε τις ημέρες των Θεοφανείων».

Η κ. Παγώνη τόνισε την ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ, μοριακής και γρήγορης ανίχνευσης στον γενικό πληθυσμό. Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στους δασκάλους, αλλά και στους εργαζομένους σε βιομηχανίες και εργοστάσια.

«Έτσι να μπορεί να γίνεται γρήγορα η ιχνηλάτηση των ασυμπτωματικών και να περιορίσουμε τη νόσο» εξήγησε και συνέχισε:

«Να εμβολιαστούμε όσο το δυνατόν συντομότερα. Όσο περισσότεροι εμβολιάζονται καθημερινά τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» ανέφερε, λέγοντας ότι θα υπάρξει μέριμνα για όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν, ώστε να κάνουν το εμβόλιο σπίτι τους.

Για την επανέναρξη του λιανεμπορίου, ανέφερε, ότι «οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Αλλά δεν έχουμε άλλες επιλογές. Και το ότι θα δοκιμάζουμε τα ρούχα είναι βήματα. Ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα πηγαίναμε με περιορισμούς να ψωνίσουμε».

Για τον κορωνοϊό μίλησε η Ματίνα Παγώνη.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Σχετικά με τα σχολεία, τόνισε ότι πρέπει να ανοίξουν, με προτεραιότητα την Γ’ Λυκείου. Επιπλέον, σημείωσε, ότι αυτό το άνοιγμα, πρέπει να συνοδευτεί με τεστ Covid ανά εβδομάδα σε καθηγητές και εκπαιδευτικούς.

Υπογράμμισε, δε, ότι αν οι παράμετροι των επιδημιολογικών δεδομένων είναι καλοί, μπορεί να ανοίξουν και τα υπόλοιπα σχολεία.

Επιπλέον, σημείωσε ότι κάθε Γενάρη-Φλεβάρη αυξάνονται οι ιώσεις και οι λοιμώξεις, και πως «δεν περάσαμε ακόμα τα δύσκολα», προειδοποιώντας ότι το τρίτο κύμα μπορεί να προκληθεί από το κρύο.

Δείτε το βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share