Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ποια χιόνια; Η Αθήνα σήμερα θυμίζει καλοκαίρι!

Τι πήγε στραβά ρε παιδιά;

15 Ιανουαρίου 2021 11:50
Ποια χιόνια; Η Αθήνα σήμερα θυμίζει καλοκαίρι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ισχυρή χιονόπτωση από το βράδυ της Πέμπτης και στην Αθήνα μας έλεγαν τόσες μέρες, καλοκαίρι αντικρίζουμε Παρασκευή απόγευμα στην Αθήνα!

Μπορεί στην Πάρνηθα να έχει χιονίσει, μπορεί η θερμοκρασία να έχει πέσει, όμως η εικόνα της σημερινής Αθήνας θυμίζει κάτι από Μάιο!

Ο ήλιος κυριαρχεί στις περισσότερες περιοχές της πρωτεύουσας και είναι απορίας άξιο που πήγαν τα... χιόνια που είχαν προβλέψει για σήμερα οι μετεωρολόγοι!

Ποια χιόνια; Η Αθήνα σήμερα θυμίζει καλοκαίρι!

Με την ευκαιρία πάμε να δούμε παρακάτω την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες:

Σάββατο 16/1

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις και από τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές, στα βόρεια χιονόνερο και στα νότια σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στη δυτική Στερεά και μέχρι το μεσημέρι στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, όπου κατά διαστήματα θα είναι πυκνές τις πρωινές ώρες στην κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο. Από τις μεσημβρινές ώρες θα χιονίσει στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα νησιά του του βορειοανατολικού Αιγαίου και σε πεδινές περιοχές.

Επίσης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε πεδινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας καθώς και στη Θεσσαλία και τις βορειότερες περιοχές της ανατολικής στερεάς και της Εύβοιας όπου κατά διαστήματα πιθανώς να είναι πυκνές. Βαθμιαία στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί αρχικά 4 με 6 και γρήγορα 6 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νοτιοανατολικά μέχρι το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια.

Κυριακή 17/1

Στα βορειοδυτικά προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα βροχές ή χιονόνερο και στο Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες.

Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά και κυρίως, στα προσήνεμα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στην Εύβοια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου όπου θα χιονίζει κατά διαστήματα και σε πεδινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ στα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια ενώ σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης θα είναι ολικός.

Δευτέρα 18/1

Στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη σχεδόν αίθριος καιρός.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά. Από το μεσημέρι και από τα νοτιοδυτικά, προβλέπεται εκ νέου επιδείνωση του καιρού η οποία θα επηρεάσει την κεντρική και νότια χώρα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις, πρόσκαιρα πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και στα ημιορεινά κυρίως της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε ανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια.

Τρίτη 19/1

Στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα σχεδόν αίθριος καιρός.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Τετάρτη 20/1

Ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος με σποραδικές βροχές, τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και από το απόγευμα στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share