Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σεισμός στην Ινδονησία: Σοκάρουν οι εικόνες από τη στιγμή που χτυπά ο εγκέλαδος (video)

Στους 26 οι νεκροί

15 Ιανουαρίου 2021 10:17
Σεισμός στην Ινδονησία: Σοκάρουν οι εικόνες από τη στιγμή που χτυπά ο εγκέλαδος (video)

Σεισμός στην Ινδονησία: Ακόμη ένας σεισμός ξέσπασε όπου και ήταν στην Ινδονησία με αποτέλεσμα να χάσουν αρκετοί την ζωή τους από αυτό το περιστατικό ενώ οι Αρχές κάνουν μεγάλο αγώνα για να εντοπίσουν όσους αγνοούνται ενώ έχουν καταφέρει να βγάλουν αρκετούς τραυματίες.

Συγκεκριμένα ο ισχυρός σεισμός των 6,2 βαθμών που έπληξε την Ινδονησία είχε άσχημη κατάληξη διότι αρκετοί είναι οι τραυματίες αλλά και μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών.

Σεισμός στην Ινδονησία: Το χρονικό του μεγάλου σεισμού

Ειδικότερα ο ισχυρός σεισμός 6,2 βαθμών που έπληξε νωρίς σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) την Κελέβη, στην Ινδονησία, προκαλώντας την κατάρρευση πολλών κτιρίων, συμπεριλαμβανομένου νοσοκομείου, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 26 ανθρώπους, κατά τον ακόμη προσωρινό απολογισμό της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχουν 26 νεκροί, όλοι στην πόλη Μαμούτζου», ανέφερε ο Αλί Ραχμάν, επικεφαλής του τοπικού παραρτήματος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, τονίζοντας πως ο απολογισμός υπάρχει κίνδυνος να γίνει ακόμη πιο βαρύς.

Άλλοι 600 άνθρωποι τραυματίστηκαν και πολλά κτίρια κατέρρευσαν όταν έγινε ο σεισμός, που είχε επίκεντρο έξι χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την πόλη Ματζένε.

Η ινδονησιακή υπηρεσία Μετεωρολογίας και Γεωφυσικής (BMKG) προειδοποίησε ότι ενδέχεται να σημειωθούν ισχυροί μετασεισμοί, σημειώνοντας πως έχουν καταγραφεί ήδη 26 μετασεισμικές δονήσεις.

Κροατία: Δύο ισχυροί μετασεισμοί - Ψάχνουν επιζώντες στα συντρίμμια

Κροατία: Δύο μετασεισμοί σημειώθηκαν σήμερα στην κεντρική Κροατία, μία ημέρα αφού ισχυρή δόνηση προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων, ζημιές σε εκατοντάδες σπίτια και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε συνοικίες.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS), δύο σεισμοί μεγέθους 4,8 και 4,7 βαθμών σημειώθηκαν στην πόλη Σίσακ, νοτιοανατολικά του Ζάγκρεμπ, μέσα σε λίγα λεπτά μετά τις 06:15 τοπική ώρα (07:15 ώρα Ελλάδας). Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.

Η πόλη αυτή όπως και η Πέτρινια και τα περίχωρά της βρίσκονται ακόμη υπό το σοκ του ισχυρού σεισμού των 6,4 βαθμών που σημειώθηκε χθες, Τρίτη, και ο οποίος έγινε αισθητός σε πολλές γειτονικές χώρες, ακόμη και στη Βιέννη.

Η φρίκη της Πέτρινια”, έγραφε σήμερα ο τοπικός Τύπος. “Μια καταστροφική χρονιά ολοκληρώνεται με την καταστροφή” μιας επαρχίας, ανέφερε στην πρώτη της σελίδα μία εφημερίδα.

Σωστικά συνεργεία εργάζονταν όλη τη νύκτα αναζητώντας τυχόν επιζώντες στα ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν λόγω του σεισμού. Φοβούμενοι μετασεισμούς πολλοί κάτοικοι πέρασαν τη νύκτα στα αυτοκίνητά τους, ενώ περίπου 200 άλλοι βρήκαν καταφύγιο σε έναν στρατώνα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share