Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021

Επίθεση στο Μετρό της Ομόνοιας: Θέμα χρόνου η σύλληψη των… ψευτόμαγκων - Συγκλονίζει ο σταθμάρχης που χτυπήθηκε

«Τους έλεγα "φτάνει" - Νόμιζα ότι θα μείνω ανάπηρος»

15 Ιανουαρίου 2021 09:18
Επίθεση στο Μετρό της Ομόνοιας: Θέμα χρόνου η σύλληψη των… ψευτόμαγκων - Συγκλονίζει ο σταθμάρχης που χτυπήθηκε
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η σύλληψη για τους… ψευτόμαγκες που επιτέθηκαν σε σταθμάρχη στο μετρό της Ομόνοιας, που δεν έκανε τίποτα άλλο από το να τους ζητήσει ευγενικά να φορέσουν τη μάσκα τους και να κατεβάσουν τα πόδια τους από τα καθίσματα των άλλων επιβατών.

Ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις εικόνες που καταγράφηκαν προχθές στο μετρό της Ομόνοιας σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα περιστατικό μη ανεκτό. «Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι στα θέματα νόμου και τάξης, ειδικά στα μέσα μεταφοράς, δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις. Δεν είναι αρκετό να ακούμε απλά φραστικές καταδίκες για τον ξυλοδαρμό ενός υπαλλήλου, ο οποίος δεν ήταν εν ώρα υπηρεσίας και είπε το προφανές: να φοράμε τη μάσκα και να σεβόμαστε τον χώρο που βρισκόμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Το υλικό έχει παραδοθεί στην αστυνομία και όπως έχω ενημερωθεί φαίνονται πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών και σύντομα θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Στο μετρό υπήρχε αστυνομική παρουσία ωστόσο δεν πρόλαβε να πιάσει τους δράστες», αποκάλυψε ο κ. Καραμανλής ενώ συμπλήρωσε ότι έχουν ταυτοποιηθεί.

«Νόμιζα ότι θα μείνω ανάπηρος» - Συγκλονίζει ο σταθμάρχης που χτυπήθηκε από τους… νταήδες του Μετρό

Συγκλονίζει ο σταθμάρχης του μετρό που δέχθηκε άγρια επίθεση από τους δύο νεαρούς. Ο 53χρονος άνδρας εξιστορεί τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση, ο 53χρονος μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για τις εφιαλτικές στιγμές, λέγοντας χαρακτηριστικά πως φοβόταν ότι τα τραύματα του θα ήταν μοιραία και θα έμενε ανάπηρος.

«Θυμάμαι ότι φώναζα ‘φτάνει’ και στη συνέχεια νόμιζα ότι θα μείνω ανάπηρος. Έφαγα κάτι κλωτσιές μέσα στη μέση και σα να μου κοπήκανε τα πόδια Απ’ ό,τι έμαθα αργότερα και ο αστυνομικός βάρδια -που ήταν εκεί το παιδί- κατέβηκε, αλλά επειδή είναι μεγάλος σταθμός η Ομόνοια κι έχει πολλές εξόδους δεν τους πρόλαβε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο άτυχος σταθμάρχης.

Όπως είπε ο Άκης Πάστρας, γραμματέας Σωματείου Σταθμαρχών ΣΤΑΣΥ, ο σταθμός της Ομόνοιας είναι «δαιδαλώδης» και θα ήταν αδύνατο να συλληφθούν οι δράστες αμέσως μετά την επίθεσή τους.

Υπάρχουν 12 έξοδοι, οι οποίες δεν είναι φρουρούμενες ενώ τα ρολά στις εισόδους λειτουργούν χειροκίνητα και θα ήταν αδύνατο να κλείσουν όλα ταυτόχρονα.

«Έχουμε εισηγηθεί πολλές φορές ότι η φύλαξη είναι ανεπαρκής, το έχουμε πει πάρα πολλά χρόνια», σημείωσε ο κ. Πάστρας αναφερόμενος στην αστυνόμευση των σταθμών του μετρό, σημειώνοντας ότι την ημέρα του περιστατικού υπήρχε ένας αστυνομικός βάρδιας στον σταθμό της Ομόνοιας.

Οι εργαζόμενοι κάνουν έκκληση για επιπλέον φύλαξη, αφού «ερχόμαστε και δεν ξέρουμε πώς θα φύγουμε, δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε», όπως λένε, ενώ περιστατικά βίας και παρανομίας «είναι καθημερινά για εμάς».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share