Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κακοκαιρία "Λέανδρος": Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων για την προστασία των αστέγων

Μεγάλο χέρι βοηθείας

15 Ιανουαρίου 2021 08:33
Κακοκαιρία

Κακοκαιρία "Λέανδρος": Με την κακοκαιρία "Λέανδρος" να πλησιάζει όλο και περισσότερο την Αθήνα ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα έχει κάνει την εμφάνιση της, επικρατεί ένας παγετώνας όπου ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε σε έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του. Επίσης η Πάρνηθα φαίνεται να ντύθηκε στα "λευκά" από τα χιόνια που πέφτουν.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε στην απόφαση να φιλοξενήσει σε ειδικούς χώρους τους άστεγους για να μην βρίσκονται έξω στον παγετό και έχουν άσχημη κατάληξη.

Ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε σε έκτακτα μέτρα για τους άστεγους.

Κακοκαιρία "Λέανδρος": Τα μέτρα του Δήμου Αθηναίων

Ειδικότερα, χώρους για τη φιλοξενία και την προστασία των αστέγων ανοίγει ο δήμος Αθηναίων, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Λέανδρος» και της πτώσης της θερμοκρασίας. Παράλληλα, οι ομάδες του «Street Work» θα βρίσκονται όλο το εικοσιτετράωρο στους δρόμους της πόλης, για να προσφέρουν βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

Για την είσοδο στους θερμαινόμενους χώρους θα γίνονται rapid tests για τον κορωνοϊό. Όπως αναφέρει ο δήμος σε ανακοίνωσή του, από σήμερα και για όσο επικρατήσουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες-παγετός, ανοίγουν σε 24ωρη βάση οι εξής χώροι:

  • Το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου (Αχαρνών 3), στου οποίου τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, οι άστεγοι μπορούν να βρουν ένα ζεστό κρεβάτι το βράδυ αλλά και να διαμείνουν ολόκληρη την ημέρα. Όλοι όσοι φιλοξενηθούν στο Πολυδύναμο Κέντρο, θα υποβληθούν σε Rapid Test.
  • To Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60 – τηλ: 210.2011151) όπου οι συμπολίτες μας μπορούν να λάβουν έτοιμα γεύματα, κουβέρτες και ό,τι άλλο χρειαστούν από το προσωπικό του Δήμου. Κατά την είσοδο στο χώρο, πραγματοποιείται Rapid Test.
  • To Κλειστό Γήπεδο ΜπάσκετΡουφ (Πειραιώς και Εχελιδών 69 – τηλ: 210.3421260) όπου όλοι όσοι έχουν ανάγκη, μπορούν να βρουν έναν καθαρό και αξιοπρεπή χώρο με γεύματα και κουβέρτες. Και στον συγκεκριμένο χώρο, κατά την είσοδο, θα γίνονται Rapid Test.

Για τους άστεγους προχωρά σε έκτακτα μέτρα ο Δήμος Αθηναίων.

Σε 24ωρη λειτουργία τίθεται και το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (210-5246515) για να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια.

Αναφορές για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι μπορούν να γίνονται επίσης στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595 και στο 210.5277000.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share