Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (15/01)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας!

15 Ιανουαρίου 2021 07:50
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (15/01)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα 15/01! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή "Ώρα Ελλάδος" του Open.

Δείτε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων στο Athensmagazine.gr:

Έκλεισε η απόφαση: Αυτά τα μέτρα ανακοινώνει ο Νίκος Χαρδαλιάς για το λιανεμπόριο

Η σημερινή (15/1) ημέρα είναι εξαιρετικά σημαντική για τα νέα μέτρα, που θα ισχύουν με πάντοτε πρωταγωνιστικό παράγοντα τον κορωνοϊό, αφού ο Νίκος Χαρδαλιάς θα αναφερθεί σε όσα θα επιβληθούν για το λιανεμπόριο, με την κυβέρνηση να περιμένει οριστικά το «πράσινο φώς» για τη λειτουργία του από τους λοιμωξιολόγους.

Το μόνο που μένει για τα ανοιχτά καταστήματα είναι η συνεδρίαση της Παρασκευής, όπου αναμένεται, εκτός απροόπτου, οι λοιμωξιολόγοι να δώσουν το πράσινο φως για επαναλειτουργία των καταστημάτων με click away και με click in shop, τη στιγμή που τα επιδημιολογικά δεδομένα παραμένουν «εύθραυστα». Αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις του καθηγητή Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδη Βατόπουλου στον ΑΝΤ1, ο οποίος ανέφερε: «Υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχουν μετακινήσεις μεταξύ των νομών, δηλαδή αν ο νομός α' είναι κόκκινος και ο νομός β' είναι πράσινος και ανοίξουν τα μαγαζιά, θα φύγουν όλοι από τον έναν νομό να πάνε στον άλλο».

Κορωνοϊός: Ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν με click in shop - Πώς λειτουργεί

Η μέθοδος του click away λειτούργησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα την πρώτη φορά της εφαρμογής της και το ίδιο ελπίζουν ειδικοί και κυβέρνηση πως θα γίνει και τώρα. Για κάποια καταστήματα ωστόσο αυτή η μέθοδος δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Ετσι, η μέθοδος του click in shop, δηλαδή των αγορών στο κατάστημα με ραντεβού, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε τρεις περιπτώσεις:

  • Σε καταστήματα ένδυσης
  • Σε καταστήματα υπόδησης
  • Σε κοσμηματοπωλεία

Το ίδιο μέτρο θα δουλέψει και σε κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης νυχιών και βιβλιοπωλεία που αναμένεται να πάρουν κι αυτά το «πράσινο φως» για να λειτουργήσουν (με όλα τα απαραίτητα μέτρα). Τα υπόλοιπα καταστήματα θα λειτουργήσουν με την μέθοδο click away.

Η μέθοδος click in shop έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε χώρες όπως η Ιταλία από το πρώτο κύμα της πανδημίας. Με την μέθοδο αυτή, στα καταστήματα ένδυσης, υπόδυσης και τα κοσμηματοπωλεία, ο πελάτης μπορεί να μπει στο κατάστημα αφού πρώτα κλείσει ραντεβού και να δοκιμάσει τα προϊόντα.

Κορωνοϊός: Πώς λειτουργεί το click away

Για να ψωνίσει με την μέθοδο click away, ο πελάτης πρέπει να κάνει την παραγγελία του μέσω του e-shop ή μέσω τηλεφώνου και η πληρωμή θα γίνεται ηλεκτρονικά ή μέσω του συστήματος POS εκτός του καταστήματος. Στην περίπτωση αυτή, ο πελάτης, όταν θα πηγαίνει στο κατάστημα για την παραλαβή, θα πρέπει να έχει στην κατοχή του ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής ή μήνυμα από την επιχείρηση που να αποδεικνύει την παραγγελία και την ακριβή ώρα κατά την οποία θα μπορεί να παραλάβει την παραγγελία του. Για να πάει στο κατάστημα ο πελάτης θα πρέπει να στείλει SMS μετακίνησης με τον κωδικό 2.

Η ουρά έξω από τα καταστήματα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 9 άτομα, με δύο μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλον, ενώ στην περίπτωση που κάποια επιχείρηση παραβεί τα μέτρα θα της επιβληθεί πρόστιμο από 2.000-50.000 ευρώ (ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος) και θα υπάρξει και ταυτόχρονη αναστολή λειτουργίας.

Κορωνοϊός: Σκέψεις να ανοίξουν καταστήματα σε περιοχές με χαμηλό ιικό φορτίο

Ενα σενάριο που «παίζει», είναι το άνοιγμα όλων των καταστημάτων με click in shop σε περιοχές με πολύ χαμηλό φορτίο. Είναι ένα ζήτημα που συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα, σε μία συνεδρίαση των ειδικών στην οποία μετείχε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης. Εκεί συζητήθηκε το θέμα για το ενδεχόμενο αυτό, με μέλος της επιτροπής να αναφέρει χαρακτηριστικά πως «δεν μπορούμε να κρατάμε δέσμιους καταστηματάρχες και να τους βυθίζουμε στην ανέχεια, συνολικά 3 εκατομμύρια ανθρώπους, σε περιοχές που δεν έχουν κρούσματα».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share