Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

"Έρχεται τσουχτερό κρύο και χιόνια" - Καμπανάκι από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

15 Ιανουαρίου 2021 07:44

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται και σήμερα Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN όπου θα υπάρχει γερό κρύο και χιόνια. Επίσης δείτε την έκτακτη προειδοποίηση του Γιάννη Καλλιανού σχετικά με την κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα ο έμπειρος μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σημείωσε ότι το τσουχτερό κρύο και τα χιόνια θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα και στα βόρεια θα υπάρχει ισχυρός παγετός.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Καιρός σήμερα: Συνεχίζει την επέλαση ο «Λέανδρος» και θύελλες και χιόνια

Καιρός σήμερα: Έντονα θα είναι και σήμερα Παρασκευή (15/1) τα φαινόμενα, που έρχονται από την κακοκαιρία «Λέανδρος», με τους θυελλώδεις ανέμους, τις χιονοπτώσεις και τις καταιγίδες να μη λείπουν.

Η κακοκαιρία αυτή, σύμφωνα με την ΕΜΥ, φέρνει βροχές ή χιονόνερο, στο Αιγαίο καταιγίδες τοπικά ισχυρές, χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και στα κεντρικά και βόρεια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα, στα δυτικά και τα βόρεια γρήγορα θα σταματήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές από τις αργά το βράδυ και από τα δυτικά - νοτιοδυτικά προβλέπεται εκ νέου επιδείνωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στο νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στη Μακεδονία και τη Θράκη, με τον Σάκη Αρναούτογλου να κάνει λόγο για χιόνια και στην Αττική.

Καιρός σήμερα: Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και στα βόρεια ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις (πάνω από 800 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6, στρεφόμενοι από νωρίς το πρωί σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά έως 7, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη, αναμένονονται νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Από τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν εκ νέου χιονοτπώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βόρειοι βορειοδυτικοί 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από -02 (μείον 2) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη, αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Τη νύχτα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχέςτης δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Το βράδυ στα ανατολικά θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 4 έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά - ημιορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς τις πρωινές ώρες. Από αργά το βράδυ προβλέπεται εκ νέου επιδείνωση με χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά, βροχές στα πεδινά και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και τις παραθαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε ανατολικών διευθύνσεων 4 με 5, στο νότιο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία: Από 06 έως 10 και στα νότια έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -03 (μείον 3) μέχρι 05 βαθμοί Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια και γρήγορα στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία (400 μέτρα) και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια (600 μέτρα) και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο (800 μέτρα). Πρόσκαιρη βελτίωση το μεσημέρι από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 στρεφόμενοι γρήγορα σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ εξασθενούντες από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στις Κυκλάδες, όπου θα είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 στρεφόμενοι γρήγορα και από τα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων 6 με 7 εξασθενούντες βαθμιαία. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι και στα Δωδεκάνησα από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ εξασθενούντες από το μεσημέρι. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην σεισμόπληκτη Σάμο, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share