Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γαλλία: Δεν άφησε τίποτα ο κορωνοϊός - Σε αποπνικτική κατάσταση βρίσκεται ένα γηροκομείο

Δύσκολες ώρες για προσωπικό και εργαζομένους

15 Ιανουαρίου 2021 00:25
Γαλλία: Δεν άφησε τίποτα ο κορωνοϊός - Σε αποπνικτική κατάσταση βρίσκεται ένα γηροκομείο

Γαλλία: Σε δύσκολη κατάσταση βρίσκεται ο κόσμος με τον κορωνοϊό και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα των κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινώς. Επίσης η Ρωσία κάνει τα πάντα για να παράγει περισσότερες δόσεις του εμβολίου Sputnik V.

Συγκεκριμένα συναγερμός έχει σημάνει σε ένα γηροκομείο στη Γαλλία όπου από ότι φαίνεται όλο και περισσότεροι ηλικιωμένοι και εργαζόμενοι βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό.

Ένα γηροκομείο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Γαλλία: Η κατάσταση που επικρατεί στο γηροκομείο

Ειδικότερα τα κρούσματα έχουν αυξηθεί «με τρομακτική ταχύτητα» μεταξύ των ηλικιωμένων τροφίμων και του προσωπικού του, μέσα σε λίγες ημέρες: από τους 86 ηλικιωμένους που διαμένουν εκεί, οι 83 έχουν βρεθεί θετικοί στον νέο κορωνοϊό.

Πριν από τρεις εβδομάδες, το γηροκομείο του Σεκοντινί δεν είχε κανένα κρούσμα. Εμφανίστηκαν «μερικά» κρούσματα πριν από 15 ημέρες και στη συνέχεια οι αριθμοί εκτινάχθηκαν. Από τους 70 εργαζομένους, οι περισσότεροι έχουν προσβληθεί, ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης, Ζανί Περονέ. Μέσα σε τρεις ημέρες πέθαναν τρεις άνθρωποι, όλοι τους ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα.

Συνολικά έχει ασθενήσει το 70% των ενοίκων και των υπαλλήλων του γηροκομείου. Έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα, οι ηλικιωμένοι βρίσκονται σε απομόνωση και οι εργαζόμενοι σε καραντίνα στα σπίτια του.

Σε αποπνικτική κατάσταση βρίσκεται ένα γηροκομείο.

Όμως ο Περονέ εξέφρασε φόβους ότι η κατάσταση θα γίνει «ιδιαίτερα περίπλοκη» αν ασθενήσουν και άλλοι υπάλληλοι, αφού οι λιγοστοί που δεν έχουν προσβληθεί ακόμη εργάζονται κάνουν εναλλάξ 12ωρες βάρδιες και δεν προλαβαίνουν να φροντίσουν τους γέροντες.

«Κάνουμε έκκληση σε όσους είναι πρόθυμοι, νοσηλευτικό προσωπικό και μη, να έρθουν για να μας ενισχύσουν» ανέφερε. Σύμφωνα με τον δήμο, χρειάζονται τουλάχιστον 20 άτομα επιπλέον για να συνεχίσει να λειτουργεί το ίδρυμα.

Ο δήμαρχος δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει πού οφείλεται η «τρομακτική αύξηση» των κρουσμάτων και εκτίμησε ότι μάλλον οφείλεται σε συνδυασμό πραγμάτων, όπως για παράδειγμα στις διακοπές που πήγαν κάποιοι υπάλληλοι κατά την περίοδο των εορτών και στην επιστροφή ορισμένων τροφίμων από νοσοκομεία όπου νοσηλεύτηκαν για άλλες παθήσεις.

Νορβηγία: 23 άνθρωποι πέθαναν αφότου έκαναν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Τουλάχιστον 23 άτομα που είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού πέθαναν στην Νορβηγία, ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων της χώρας. "Ενημερωθήκαμε για 23 θανατηφόρα περιστατικά μετά τον εμβολιασμό. Αυτή τη στιγμή εξετάζονται τα 13 εξ αυτών" αναφέρεται την ανακοίνωση.

"Αυτά τα στοιχεία μπορεί να υποδεικνύουν ότι συνήθη συμπτώματα, που προκαλούνται από το εμβόλιο, τέτοια όπως ο πυρετός και η ναυτία, μπορεί να επιφέρουν τον θάνατο ορισμένων ανθρώπων μεγάλης ηλικίας με αδύναμη υγεία", υπογράμμισε ο αρχίατρος του οργανισμού Σίγκουρντ Χορτέμου.

Ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας Pfizer και της γερμανικής BioNTech, ξεκίνησε στην Νορβηγία στις 27 Δεκεμβρίου του 2021. Οι πρώτοι που εμβολιάσθηκαν ήσαν οι ηλικιωμένοι που διέμεναν σε οίκους ευγηρίας στο Όσλο. Στις αρχές του έτους έγινε γνωστό ότι τρεις άνθρωποι, που έμεναν σε διαφορετικές περιοχές και οι οποίοι είχαν εμβολιασθεί, πέθαναν, ωστόσο ο θάνατος τους ενδέχεται να μη σχετίζεται με τον εμβολιασμό και τα περιστατικά αυτά διερευνώνται.

Συνολικά μέχρι αυτή τη στιγμή στην Νορβηγία έχουν εμβολιασθεί με το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech 21.000 άνθρωποι. Στις 12 Ιανουαρίου η Νορβηγία άρχισε να παραλαμβάνει εμβόλια της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Moderna.

23 άνθρωποι πέθαναν αφότου έκαναν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Νέα μέτρα στη Νορβηγία για το νέο "κύμα" του κορωνοϊού

Την ίδια ώρα, η Νορβηγία έχει επιβάλει νέους περιορισμούς για να αποτρέψει μια αναζωπύρωση των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού, όπως η απαγόρευση σε όλη τη χώρα της πώλησης αλκοόλ σε εστιατόρια και μπαρ.

Η χώρα καταγράφει αύξηση των κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα και υπολογίζει τώρα πως ένας άνθρωπος που νοσεί μολύνει 1,3 ανθρώπους κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τις αρχές.

"Βλέπουμε περισσότερες ενδείξεις ενός νέου κύματος μολύνσεων", είχε δηλώσει πριν μερικές μέρες η πρωθυπουργός, Έρνα Σόλμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, επικαλούμενη λόγους όπως οι εορτασμοί των Χριστούγεννων και της παραμονής της Πρωτοχρονιάς αλλά και η εμφάνιση μιας πιο μεταδοτικής μετάλλαξης του ιού, που καταγράφηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία.

Επίσης, τα μαθήματα στα πανεπιστήμια δεν θα γίνονται τουλάχιστον έως τις 18 Ιανουαρίου, ζητώντας από τους φοιτητές να μείνουν στα σπίτια τους και να μην επιστρέψουν στις πανεπιστημιουπόλεις αυτό το διάστημα.

Τέλος, το Όσλο επέβαλε υποχρεωτικά τεστ Covid-19 για όλους τους επιβάτες που θα φθάνουν στη Νορβηγία κατά την άφιξή τους ή εντός 24 ωρών, για να σταματήσουν τη διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share