Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Τα "δίνει" όλα η Ρωσία για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V

Απίστευτος ο αριθμός δόσεων που θέλει να παράγει

14 Ιανουαρίου 2021 23:27
Κορωνοϊός: Τα

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στον κόσμο φαίνεται να έχει ξεφύγει με τις εταιρείες να κάνουν ότι μπορούν ώστε να παράγουν όσες περισσότερες δόσεις μπορούν, με την Ρωσία να κάνει μεγαλύτερες κινήσεις. Επίσης στην Ινδονησία ξεκινούν οι εμβολιασμοί αλλά στους νέους με αρκετές χώρες από τη Δύση να αντιδρούν σε αυτό το θέμα.

Συγκεκριμένα από ότι φαίνεται η Ρωσία θα "τρέξει" το πρόγραμμα παραγωγής των εμβολίων Sputnik V που είναι κατά του κορωνοϊού για να μπορούν να καλύψουν περισσότερο έδαφος.

Η Ρωσία θα παράγει αρκετές δόσεις του εμβολίου.

Κορωνοϊός: Οι απίστευτες δόσεις που θα παράγει η Ρωσία

Ειδικότερα περίπου 4.000.000 δόσεις του εμβολίου Sputnik-V θα παράγονται μηνιαίως από τον Φεβρουάριο, με τη Ρωσία να πατάει «γκάζι». Αυτό δήλωσε σήμερα (14/01) ο διευθυντής του Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Ν. Γκαμαλέι», Αλέξαντρ Γκίντσμπουργκ.

«Είναι εφικτό να φθάσουμε στους αριθμούς εκείνους που είχαν προγραμματισθεί νωρίτερα, και είναι περίπου 4 με 5 εκατομμύρια δόσεις μηνιαίως. Νομίζω ότι τον Φεβρουάριο θα παράγουμε ήδη 4 εκ. δόσεις του εμβολίου μηνιαίως. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να λέει ότι αυτό είναι ανέφικτο», δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν παραχθεί 1,5 εκατομμύρια δόσεις του Sputnik-V και έως την 1η Φεβρουαρίου θα έχουν παραχθεί επιπλέον 2-2,5 εκατομμύρια δόσεις.

Θα παραχθούν αρκετές δόσεις του εμβολίου στη Ρωσία.

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού ξεκίνησε σε όλες τις περιφέρειες της Ρωσίας στα μέσα Δεκεμβρίου. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε χθες εντολή να αρχίσει από την ερχόμενη εβδομάδα ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού.

Μέχρι στιγμής όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF), το οποίο χρηματοδοτεί την ανάπτυξη του εμβολίου και το προωθεί στο εξωτερικό, έχουν εμβολιασθεί περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια πολίτες.

Νορβηγία: 23 άνθρωποι πέθαναν αφότου έκαναν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Τουλάχιστον 23 άτομα που είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού πέθαναν στην Νορβηγία, ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων της χώρας. "Ενημερωθήκαμε για 23 θανατηφόρα περιστατικά μετά τον εμβολιασμό. Αυτή τη στιγμή εξετάζονται τα 13 εξ αυτών" αναφέρεται την ανακοίνωση.

"Αυτά τα στοιχεία μπορεί να υποδεικνύουν ότι συνήθη συμπτώματα, που προκαλούνται από το εμβόλιο, τέτοια όπως ο πυρετός και η ναυτία, μπορεί να επιφέρουν τον θάνατο ορισμένων ανθρώπων μεγάλης ηλικίας με αδύναμη υγεία", υπογράμμισε ο αρχίατρος του οργανισμού Σίγκουρντ Χορτέμου.

Ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας Pfizer και της γερμανικής BioNTech, ξεκίνησε στην Νορβηγία στις 27 Δεκεμβρίου του 2021. Οι πρώτοι που εμβολιάσθηκαν ήσαν οι ηλικιωμένοι που διέμεναν σε οίκους ευγηρίας στο Όσλο. Στις αρχές του έτους έγινε γνωστό ότι τρεις άνθρωποι, που έμεναν σε διαφορετικές περιοχές και οι οποίοι είχαν εμβολιασθεί, πέθαναν, ωστόσο ο θάνατος τους ενδέχεται να μη σχετίζεται με τον εμβολιασμό και τα περιστατικά αυτά διερευνώνται.

Συνολικά μέχρι αυτή τη στιγμή στην Νορβηγία έχουν εμβολιασθεί με το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech 21.000 άνθρωποι. Στις 12 Ιανουαρίου η Νορβηγία άρχισε να παραλαμβάνει εμβόλια της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Moderna.

23 άνθρωποι πέθαναν αφότου έκαναν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Νέα μέτρα στη Νορβηγία για το νέο "κύμα" του κορωνοϊού

Την ίδια ώρα, η Νορβηγία έχει επιβάλει νέους περιορισμούς για να αποτρέψει μια αναζωπύρωση των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού, όπως η απαγόρευση σε όλη τη χώρα της πώλησης αλκοόλ σε εστιατόρια και μπαρ.

Η χώρα καταγράφει αύξηση των κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα και υπολογίζει τώρα πως ένας άνθρωπος που νοσεί μολύνει 1,3 ανθρώπους κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τις αρχές.

"Βλέπουμε περισσότερες ενδείξεις ενός νέου κύματος μολύνσεων", είχε δηλώσει πριν μερικές μέρες η πρωθυπουργός, Έρνα Σόλμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, επικαλούμενη λόγους όπως οι εορτασμοί των Χριστούγεννων και της παραμονής της Πρωτοχρονιάς αλλά και η εμφάνιση μιας πιο μεταδοτικής μετάλλαξης του ιού, που καταγράφηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία.

Επίσης, τα μαθήματα στα πανεπιστήμια δεν θα γίνονται τουλάχιστον έως τις 18 Ιανουαρίου, ζητώντας από τους φοιτητές να μείνουν στα σπίτια τους και να μην επιστρέψουν στις πανεπιστημιουπόλεις αυτό το διάστημα.

Τέλος, το Όσλο επέβαλε υποχρεωτικά τεστ Covid-19 για όλους τους επιβάτες που θα φθάνουν στη Νορβηγία κατά την άφιξή τους ή εντός 24 ωρών, για να σταματήσουν τη διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share