Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πλαστικός χειρουργός πέθανε από κορωνοϊό – Πελάτισσα έβηξε πάνω του

Αδιανόητη τραγωδία!

14 Ιανουαρίου 2021 20:07
Πλαστικός χειρουργός πέθανε από κορωνοϊό – Πελάτισσα έβηξε πάνω του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πλαστικός χειρουργός από το Μπέβερλι Χιλς προσβλήθηκε και πέθανε από κορωνοϊό τον οποίο κόλλησε σύμφωνα με πληροφορίες από πελάτισσά του η οποία δεν φορούσε μάσκα και έβηξε προς το πρόσωπό του.

Σύμφωνα με την TMZ και όπως μεταδίδει η «New York Post», ο 50χρονος Πέιμαν Σιμόνι φορούσε μάσκα ενώ έκανε ένεση στα χείλη της πελάτισσάς του, η οποία δεν είχε υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό, σε εκείνη τη φάση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ίδια επικοινώνησε με τον πλαστικό χειρουργό, λίγες ημέρες αργότερα, προκειμένου να τον ενημερώσει ότι είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό.

Πλαστικός χειρουργός πέθανε από κορωνοϊό – Πελάτισσα έβηξε πάνω του

Ο πλαστικός χειρουργός, ο οποίος είχε εμφανιστεί και στο τηλεοπτικό σόου «The Doctors», ετέθη αρχικά σε καραντίνα και αργότερα διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αφού παρουσίασε μια σειρά από συμπτώματα.

Ο ίδιος βρισκόταν σε τεχνητό κώμα όταν απεβίωσε από εγκεφαλική αιμορραγία, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα δημοσιεύματα!

Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά του ιού στους νέους

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στον κόσμο βρίσκεται σε δύσκολο βαθμό με αποτέλεσμα να έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί σε ορισμένες χώρες για να αρχίσει η ανοσία κατά του ιού. Επίσης στην Ελλάδα τα κρούσματα του κορωνοϊού φαίνεται να μειώθηκαν αλλά αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι.

Συγκεκριμένα η Ινδονησία πήρε την απόφαση να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς από τους νέους με αποτέλεσμα να δημιουργήσει αρκετές αντιδράσεις από τις υπόλοιπες χώρες.

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Ινδονησία για τους νέους.

Κορωνοϊός: Ο εμβολιασμός των νέων

Ειδικότερα σε αντίθεση με την πλειοψηφία των χωρών του κόσμου, η κυβέρνησή της Ινδονησίας αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα στους νέους όσον αφορά τον εμβολιασμό κατά του Covid-19.

Αφού εμβολιάσει φυσικά πρώτα όσους εργάζονται στον τομέα της υγείας, η Ινδονησία θα προχωρήσει με τον εμβολιασμό όσων είναι 18-59 ετών. Ο Πρόεδρος της χώρας, Joko Widodo, υπήρξε το πρώτο άτομο που εμβολιάστηκε στην Ινδονησία, σε ηλικία 59 ετών.

Από την άλλη, ο Αντιπρόεδρος Ma’ruf Amin δεν πρόκειται να εμβολιαστεί σύντομα, καθώς, στην ηλικία των 77, κρίνεται υπερβολικά γηραιός για να συμπεριληφθεί στο «πρώτο κύμα».

Η λογική της πολιτικής της Ινδονησίας έγκειται στην εκτίμηση ότι οι νεότεροι άνθρωποι που «βγαίνουν περισσότερο από το σπίτι, δουλεύουν και επιστρέφουν το βράδυ στις οικογένειές τους» συνιστούν μεγαλύτερο κίνδυνο για τους άλλους και για τον εαυτό τους.

«Στόχος μας είναι να προστατευτούν όσοι είναι πιθανότερο να μεταδώσουν τον ιό», είπε ο λοιμωξιολόγος Amin Soebandrio, που συνεργάζεται με την κυβέρνηση.

Πράγματι, σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση της Ινδονησίας, το 80% των κρουσμάτων που έχουν σημειωθεί στη χώρα αφορά τον εργαζόμενο πληθυσμό.

Όσον αφορά τους ηλικιωμένους της Ινδονησίας, μεγάλο ποσοστό τους μένει στο ίδιο σπίτι με τα παιδιά και άλλα νεότερα μέλη της οικογένειάς του. Επομένως, η κυβέρνηση θεωρεί πως αν οι νέοι ενός νοικοκυριού είναι προστατευμένοι, μειώνεται η πιθανότητα να νοσήσουν και οι μεγαλύτεροι.

Εκτός αυτών των στοιχείων που λαμβάνονται υπόψη, ο εμβολιασμός των εργαζομένων αποσκοπεί βέβαια και στην ανακούφιση της οικονομίας, καθώς περισσότεροι θα επιστρέψουν κανονικά στις δουλειές τους πιο νωρίς.

Για τους νέους ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Ινδονησία.

Αντιδράσεις για την είδηση του εμβολιασμού

Επιστήμονες από χώρες της Δύσης αντέδρασαν με ενδιαφέρον στην είδηση. Αν και είναι πολύ νωρίς για να κριθεί η αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας πρακτικής, οι ειδικοί δεν κρίνουν παράλογο το να προσαρμόζεται η εμβολιαστική πολιτική στα δεδομένα και τις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε χώρας.

Στο εσωτερικό της Ινδονησίας, πολλοί ειδικοί διατηρούν ακόμη τις επιφυλάξεις τους όσον αφορά το πρόγραμμα του εμβολιασμού και την εν γένει στάση της κυβέρνησης απέναντι στην κρίση.

Η Ινδονησία, η οποία αποτελεί την τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου με 275.072.006 κατοίκους, έχει καταγράψει 858.043 κρούσματα και 24.951 θανάτους από την αρχή της πανδημίας.

Οι αρμόδιοι επιστήμονες θεωρούν ότι για την αποσυμφόρηση, πρώτα απ’ όλα, του προβληματικού συστήματος υγείας, η κυβέρνηση θα έπρεπε πρωταρχικά να εστιάσει στην εφαρμογή και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και όχι να βασίζεται στο εμβόλιο ως «πανάκεια», όπως την κατηγορούν. Η Ινδονησία έχει παραγγείλει, προς το παρόν, 125 εκατομμύρια δόσεις του κινεζικού εμβολίου Sinovac.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share