Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Κακοκαιρία: Αυτές οι περιοχές της Αττικής θα ντυθούν στα "λευκά" από σήμερα το βράδυ!

Έρχονται τα χιόνια

14 Ιανουαρίου 2021 18:33
Κακοκαιρία: Αυτές οι περιοχές της Αττικής θα ντυθούν στα
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κακοκαιρία: Δύσκολα φαίνονται τα πράγματα στην Ελλάδα και ειδικά σε αρκετές περιοχές της Αττικής όπου φαίνεται ότι θα τις πλήξει μία δυνατή κακοκαιρία. Επίσης σε ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για τα χιόνια που έρχονται τις επόμενες ώρες.

Συγκεκριμένα πλησιάζει η κακοκαιρία με το όνομα "Λέανδρος" όπου αναμένεται να χτυπήσει σοβαρά την Αττική και αρκετές περιοχές της από το βράδυ της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου.

Κακοκαιρία: Το φαινόμενο "Λέανδρος" που πλησιάζει

Ειδικότερα η κακοκαιρία "Λέανδρος" με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια κατά τόπους έχει γίνει αισθητή ήδη σε πολλές περιοχές σε όλη την Ελλάδα. H ψυχρή εισβολή βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στη χώρα και σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, παγετός θα σημειωθεί σήμερα, Παρασκευή στα περισσότερα ηπειρωτικά.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται να πέσει κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου. Ιδιαίτερα στα βόρεια ηπειρωτικά θα καταγραφούν θερμοκρασίες ακόμη και κάτω από -6 βαθμούς.

Πλησιάζει η κακοκαιρία 'Λέανδρος'.

Τα διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα επηρεάσουν τη χώρα από απόψε το βράδυ με κύρια χαρακτηριστικά:

  1. Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις
  2. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες
  3. Τους θυελλώδεις ανέμους και
  4. Τον ισχυρό παγετό.

Η περίπτωση της Αττικής

Σύμφωνα με τον Κώστα Λαγουβάρδο, διευθυντή ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, η κατάσταση στην Αττική είναι μπερδεμένη όπως είπε.

Με τα πρώτα χιόνια να έχουν πέσει στην Πάρνηθα, ο κ. Λαγουβάρδος εξηγεί ότι το πρωί της Παρασκευής περιμένουμε χιόνια σε ορισμένες περιοχές της Αττικής, κυρίως στα βόρεια προάστια. Τα φαινόμενα αυτά θα είναι πρόσκαιρα γιατί εντός της Παρασκευής ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Το δεύτερο κύμα του Σαββάτου θα είναι πιο ισχυρό, με περισσότερο κρύο, αλλά και πάλι τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους στις παρυφές του Λεκανοπεδίου. Μάλιστα εκτίμησε ότι την ημέρα του Σαββάτου δεν αναμένεται χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, όσες περιοχές, κυρίως στα βόρεια είναι σε υψόμετρο 300 μέτρων και άνω θα βρεθούν αντιμέτωπες με τον χιονιά, όπως πχ η περιοχή του Κιθαιρώνα.

Επίσης, ο κ. Λαγουβάρδος σημείωσε ότι παρότι και την Κυριακή το κρύο θα είναι έντονο, η κακοκαιρία λόγω των ανέμων θα μεταφερθεί ουσιαστικά στη θάλασσα, επηρεάζοντας τα νησιά, με τον καιρό να είναι πιο ήπιος στην ηπειρωτική Ελλάδα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share