Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Όνειρο: Ξύπνησε στα "λευκά" η Πάρνηθα (photos)

Το έχει στρώσει για τα καλά!

14 Ιανουαρίου 2021 09:44
Όνειρο: Ξύπνησε στα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H κακοκαιρία «Λέανδρος» έφτασε στη χώρα μας φέρνοντας ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και χιόνια που ξεκίνησαν ήδη να πέφτουν στην Αττική και στην Πάρνηθα.

H live κάμερα που βρίσκεται στο καταφύγιο Μπάφι καταγράφει τις πρώτες νιφάδες χιονιού που πέφτουν στο βουνό από τα ξημερώματα ενώ η χιονόπτωση αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Ξύπνησε στα 'λευκά' η Πάρνηθα

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η ψυχρή εισβολή θα ντύσει με λευκά μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και αναμένεται να διαρκέσει έως τη Δευτέρα.

Ξύπνησε στα 'λευκά' η Πάρνηθα

Ο υδράργυρος μάλιστα θα πέσει κάθετα, από τους περίπου 15-16 βαθμούς, στους περίπου 5 στην Αττική και κάτω από το μηδέν στα βόρεια. Παράλληλα θα πνέουν ισχυροί άνεμοι 8-9 μποφόρ.

Ήδη από τα ξημερώματα οι χιονοπτώσεις άρχισαν στην Πάρνηθα όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες.

Ξύπνησε στα 'λευκά' η Πάρνηθα

Προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη: «Έρχονται πολικές θερμοκρασίες - Τρία κύματα της κακοκαιρίας Λέανδρος» (Video)

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται από σήμερα Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN. Παράλληλα, ο Θοδωρής Κολυδάς προειδοποιεί για τον καιρό και την επέλαση του χιονιά, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην Αττική, όπου σίγουρα το κρύο θα είναι τσουχτερό.

Η κακοκαιρία Λέανδρος θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου. Έτσι τα κύματα της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα είναι τρία. Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από την Πέμπτη, το δεύτερο θα εξελιχθεί το Σαββατοκύριακο και το τρίτο θα εμφανιστεί Δευτέρα και Τρίτη.

Κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας είναι οι πολικές θερμοκρασίες. Μάλιστα, δεν αποκλείεται στα βόρεια της χώρας η θερμοκρασία να φτάσει τους -14.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share