H live κάμερα που βρίσκεται στο καταφύγιο Μπάφι καταγράφει τις πρώτες νιφάδες χιονιού που πέφτουν στο βουνό από τα ξημερώματα ενώ η χιονόπτωση αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η ψυχρή εισβολή θα ντύσει με λευκά μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και αναμένεται να διαρκέσει έως τη Δευτέρα.
Ο υδράργυρος μάλιστα θα πέσει κάθετα, από τους περίπου 15-16 βαθμούς, στους περίπου 5 στην Αττική και κάτω από το μηδέν στα βόρεια. Παράλληλα θα πνέουν ισχυροί άνεμοι 8-9 μποφόρ.
Ήδη από τα ξημερώματα οι χιονοπτώσεις άρχισαν στην Πάρνηθα όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες.
Προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη: «Έρχονται πολικές θερμοκρασίες - Τρία κύματα της κακοκαιρίας Λέανδρος» (Video)
Η κακοκαιρία Λέανδρος θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου. Έτσι τα κύματα της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα είναι τρία. Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από την Πέμπτη, το δεύτερο θα εξελιχθεί το Σαββατοκύριακο και το τρίτο θα εμφανιστεί Δευτέρα και Τρίτη.
Κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας είναι οι πολικές θερμοκρασίες. Μάλιστα, δεν αποκλείεται στα βόρεια της χώρας η θερμοκρασία να φτάσει τους -14.
Κλέαρχος Μαρουσάκης: Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού