Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Καιρός: «Σαρώνει» τη χώρα ο «Λέανδρος» - Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Αττική! (Video)

Στα «λευκά» η Πάρνηθα - «Βουτιά» της θερμοκρασίας - Κύμα ψύχους και ολικός παγετός

14 Ιανουαρίου 2021 08:39
Καιρός: «Σαρώνει» τη χώρα ο «Λέανδρος» - Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Αττική! (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Καιρός: Ισχυρό ψύχος και χιονοπτώσεις φέρνει η κακοκαιρία «Λέανδρος», με τα πρώτα χιόνια να έχουν πέσει στην Αττική και συγκεκριμένα στην Πάρνηθα, μαζί με ιδιαίτερα χαμηλές κατά τόπους θερμοκρασίες.

Από το βράδυ της Τετάρτης περιοχές της χώρας έχουν μπει στην κατάψυξη, αφού οι θερμοκρασίες έχουν κάνει «βουτιά». Η ψυχρή εισβολή του «Λεάνδρου» σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών θα συνοδευτεί από χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας έως και την ερχόμενη Δευτέρα.

Χιόνια έπεσαν στην Πάρνηθα

Χιόνια στην Πάρνηθα

Χιονοπτώσεις αναμένονται από σήμερα, Πέμπτη, το βράδυ ακόμη και σε πεδινές σε:

  • Μακεδονία
  • Θράκη
  • Θεσσαλία
  • Αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της λοιπής ηπειρωτικής χώρας

Ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 Τάσος Αρνιακός έκανε λόγο για χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες, ενώ υπάρχει πιθανότητα να δούμε στα λευκά και τα βόρεια προάστια της Αττικής, ωστόσο αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί, ακόμη, από τα μοντέλα πρόγνωσης.

Χιόνια σε Φλώρινα, Γρεβενά και Μέτσοβο

Η κακοκαιρία έκανε ήδη την εμφάνισή της από το απόγευμα της Τετάρτης στη Φλώρινα, όπου ξεκίνησε να χιονίζει.

Το βίντεο που ακολουθεί από το forecastweather είναι χαρακτηριστικό:

Στο μεταξύ, μέριμνα για να είναι έτοιμος σε περίπτωση σφοδρής κακοκαιρίας τις επόμενες ημέρες, λαμβάνει ήδη ο Δήμος Τρικκαίων. Παράλληλα, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο δήμο Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της επικείμενης επιδείνωσης του καιρού.

Στη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Κώστα Κουγιουμτζίδη συμμετείχαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του δήμου. Με απόφαση του δημάρχου Θόδωρου Παπαδόπουλου τίθενται σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή από το απόγευμα, 14 Ιανουαρίου η Πολιτική Προστασία του δήμου και οι υπάλληλοι όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share