Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Κορωνοϊός-Άρση lockdown: Κλικ στην επανεκκίνηση του λιανεμπορίου - Πότε και πως θα ανοίξουν τα καταστήματα (Video)

Όλα τα μέτρα που εξετάζονται για τα Click away & click in shop

14 Ιανουαρίου 2021 08:13
Κορωνοϊός-Άρση lockdown: Κλικ στην επανεκκίνηση του λιανεμπορίου - Πότε και πως θα ανοίξουν τα καταστήματα (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός-Άρση lockdown: Κλικ στην επανεκκίνηση του λιανεμπορίου σχετικά με το πότε και πως θα ανοίξουν τα καταστήματα, με τις μεθόδους του click away και του click in shop, θα αποφασίσουν αύριο Παρασκευή 15 Ιανουαρίου οι λοιμωξιολόγοι. Ενώ, έχουν ξεκινήσει οι χειμερινές εκπτώσεις με ανοιχτά μόνο τα e-shop.

Με την κυβέρνηση να έχει ως στόχο της την έστω και μερική επανεκκίνηση της αγοράς τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, κάτι που κατέστησε σαφές σε τηλεοπτική του συνέντευξη και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου με click away, click in shop

Σε ό,τι αφορά, λοιπόν, το λιανεμπόριο, επιθυμία της κυβέρνησης είναι, όπως αναφέρθηκε, να επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Η κυβέρνηση έχει έτοιμο το πλάνο για το άνοιγμα με click away και click in shop, ευελπιστεί στη θετική εισήγηση των ειδικών κι αν την έχει στα χέρια της, τότε άμεσα θα ανοίξει τα καταστήματα, όπως αποκάλυψε το ethnos.gr την Τρίτη (12/1).

«Ένας από τους λόγους που καταβάλλουμε όλη αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια, για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις του δεύτερου κύματος, δεν είναι μόνο ο προφανής, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές.

Είναι και για να μπορέσουμε να δώσουμε στους ειδικούς τη δυνατότητα να μπορέσουν να μας επιτρέψουν να ξεκινήσουμε και πάλι την οικονομική δραστηριότητα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ANT1, προσθέτοντας με νόημα:

«Αυτή τη στιγμή, τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα από αυτά τα οποία ήταν στις 15 Δεκεμβρίου, όταν αποφασίσαμε να ανοίξουμε μέσω του click away». Η φράση του πρωθυπουργού, υποστηρίζουν ορισμένοι, ότι αποτελεί κι ένα μήνυμα προς τους ειδικούς, καθώς στην απόφασή τους σίγουρα θα πρέπει να τα συνυπολογίσουν όλα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πιέσεις που ασκούνται στους λοιμωξιολόγους είναι πολλές για το άνοιγμα της αγοράς με click away, καθώς αποφασίστηκε να μην ανοίξουν τα σχολεία (Γυμνάσια και Λύκεια), με σκοπό να δοθεί προτεραιότητα στο λιανεμπόριο και να ανάψουν το πράσινο φως οι ειδικοί για το άνοιγμά του.

Τις κυβερνητικές πιέσεις στους λοιμωξιολόγους ενισχύουν και οι πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, ο οποίος, μιλώντας στον Real FM, εξήγησε ότι «έχουμε προτείνει μέτρα για το λιανεμπόριο, τα οποία οι ειδικοί εξετάζουν».

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί πριν από μέρες και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε πει πως υπάρχει σχέδιο για άνοιγμα των καταστημάτων κατά την περίοδο των εκπτώσεων, με την προτεραιότητα να δίνεται στη στήριξη των κλάδων ένδυσης και υπόδυσης. Σε κάθε περίπτωση, όμως, την τελική απόφαση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου - είτε με click away είτε με click in shop - θα έχουν οι λοιμωξιολόγοι, που θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση το άνοιγμα της αγοράς ή όχι.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share