Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι περιοχές της Ελλάδας που βρίσκονται στο «κόκκινο»

Συνιστά προσοχή ο υπουργός Υγείας

13 Ιανουαρίου 2021 20:59
Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι περιοχές της Ελλάδας που βρίσκονται στο «κόκκινο»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο κορωνοϊός συνεχίζει την επέκτασή του, αν και τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα που έρχονται από τον ΕΟΔΥ δίνουν ανάσα αισιοδοξίας, με τον Βασίλη Κικίλια να αναφέρει το ποιες περιοχές της χώρας βρίσκονται στο «κόκκινο».

Κορωνοϊός: Σε επιφυλακή αυτές οι περιοχές

«Τα περισσότερα νέα κρούσματα τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί τις τελευταίες 7 μέρες ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού εμφανίζονται στις περιφερειακές ενότητες δυτικής Αττικής, Βοιωτία, Λέσβο, Κάλυμνο, Ροδόπη, Αργολίδα και Χαλκιδική» ανέφερε ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας ότι οι αρμόδιοι φορείς έχουν την «προσοχή τους στραμμένη στην Αττική που είναι μια πολύ μεγάλη Περιφερειακή Ενότητα και τον τρόπο με τον οποίο κινείται οι νόσος».

«Η κάλυψη στις κλίνες ΜΕΘ μειώνεται, όχι ικανοποιητικά αλλά μειώνεται» σημείωσε ο κ. Κικίλιας, διευκρινίζοντας ότι «παραμένει καλυμμένο το 60% των κλινών ΜΕΘ της χώρας».

«Η χώρα μας κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια μετά από όλο αυτό το χρονικό διάστημα του lockdown να επανέλθει σε μια μερική κανονικότητα. Σε αυτή την προσπάθεια θα ήθελα να πω ότι είμαστε πολύ υπερήφανοι για τους υγειονομικούς του ΕΣΥ που κράτησαν τη χώρα όρθια αλλά και για τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας που έδειξε μεγάλη ωριμότητα, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη» είπε ο κ. Κικίλιας.

Κορωνοϊός - Αποκάλυψη: Αυτό το ποσοστό Ελλήνων θέλει να κάνει το εμβόλιο

Μεγάλη αποκάλυψη φέρνει η δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha, με τους πολίτες να απαντούν και να δίνουν ξεκάθαρη εικόνα για το πόσοι θέλουν να κάνουν το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7-11 Ιανουαρίου, μεταξύ 1.010 πολιτών.

Κορωνοϊός: Πόσοι Έλληνες θέλουν να κάνουν το εμβόλιο

Στην ερώτηση για το αν σκοπεύετε να εμβολιαστείτε το 46,9% απάντησε «ναι, όσο πιο σύντομα γίνεται», το 23,2% «ναι, αργότερα», το 19,8 «σίγουρα όχι» και το 6,7% «μάλλον όχι».

Έτσι, λοιπόν, το 70,1% απαντάει «ναι ή μάλλον ναι» στο αν θα κάνει το εμβόλιο, έναντι 26,5% που απαντάει «σίγουρα ή μάλλον όχι».

Στο ερώτημα για το πότε θεωρούν πως θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, το 29,8% θεωρεί ότι αυτό θα συμβεί έως το καλοκαίρι, το 29,3% έως το τέλος του 2021, το 16,7% το 2022, το 9,8% αργότερα και το 8,4% το Πάσχα.

Όσο για την αξιολόγηση της κυβέρνησης σχετικά με τον χειρισμό για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού οι θετικές γνώμες φτάνουν το 53%, ενώ οι αρνητικές το 46%.

Για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων η θετική αξιολόγηση των πολιτών φτάνει στο 52,4%, ενώ η αρνητική στο 44,4%.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share