Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Αποκάλυψη: Αυτό το ποσοστό Ελλήνων θέλει να κάνει το εμβόλιο

Τι απάντησαν;

13 Ιανουαρίου 2021 20:38
Κορωνοϊός - Αποκάλυψη: Αυτό το ποσοστό Ελλήνων θέλει να κάνει το εμβόλιο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μεγάλη αποκάλυψη φέρνει η δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha, με τους πολίτες να απαντούν και να δίνουν ξεκάθαρη εικόνα για το πόσοι θέλουν να κάνουν το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7-11 Ιανουαρίου, μεταξύ 1.010 πολιτών, με τις εξελίξεις να υπάρχουν για άλλο ένα εμβόλιο.

Κορωνοϊός: Πόσοι Έλληνες θέλουν να κάνουν το εμβόλιο

Στην ερώτηση για το αν σκοπεύετε να εμβολιαστείτε το 46,9% απάντησε «ναι, όσο πιο σύντομα γίνεται», το 23,2% «ναι, αργότερα», το 19,8 «σίγουρα όχι» και το 6,7% «μάλλον όχι».

Έτσι, λοιπόν, το 70,1% απαντάει «ναι ή μάλλον ναι» στο αν θα κάνει το εμβόλιο, έναντι 26,5% που απαντάει «σίγουρα ή μάλλον όχι».

Στο ερώτημα για το πότε θεωρούν πως θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, το 29,8% θεωρεί ότι αυτό θα συμβεί έως το καλοκαίρι, το 29,3% έως το τέλος του 2021, το 16,7% το 2022, το 9,8% αργότερα και το 8,4% το Πάσχα.

Όσο για την αξιολόγηση της κυβέρνησης σχετικά με τον χειρισμό για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού οι θετικές γνώμες φτάνουν το 53%, ενώ οι αρνητικές το 46%.

Για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων η θετική αξιολόγηση των πολιτών φτάνει στο 52,4%, ενώ η αρνητική στο 44,4%.

Κορωνοϊός: «Πράσινο φώς» για τον εμβολιασμό εγκύων και όσων έχουν νοσήσει

Ευχάριστα νέα φέρνουν οι καινούργιες πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού, με την καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Τσολιά να μιλά για συγκεκριμένες ομάδες.

Όπως τόνισε: «Κατά την διάρκεια των κλινικών μελετών εμβολιάστηκαν άτομα που είχαν προηγουμένως μολυνθεί από τον ιό. Έχει διαπιστωθεί ότι ο εμβολιασμός ατόμων με λοίμωξη (ασχέτως συμπτωμάτων), είναι ασφαλής, χωρίς να διενεργηθεί προηγουμένως εργαστηριακός έλεγχος».

Και πρόσθεσε: «Είναι γνωστό ότι η ανοσία μετά από φυσική λοίμωξη διαρκεί τουλάχιστον τρεις μήνες και υπάρχουν πιο πρόσφατα δεδομένα που δείχνουν ότι διαρκεί και έξι μήνες. Για το λόγο αυτό συστήνεται τα άτομα με επιβεβαιωμένη προηγούμενη λοίμωξη από κορονοϊό να αναβάλλουν τον εμβολιασμό για διάστημα τριών μηνών από τη λοίμωξη, εάν βέβαια το επιθυμούν έτσι ώστε να εμβολιαστεί κάποιος άλλος που δεν έχει προστασία».

Κορωνοϊός: Οι πληροφορίες για τις έγκυες

Όσον αφορά στις έγκυες, στις έρευνες για το εμβόλιο δεν συμμετείχαν έγκυες, αλλά μετά έγινε γνωστό ότι ήταν έγκυες και δεν υπέστησαν καμία επιπλοκή. Η τεχνολογία mRΝΑ δεν έχει επίδραση στο έμβρυο, διότι δεν εισχωρεί.

Κορωνοϊός: Η απάντηση για τις αλλεργικές αντιδράσεις

Ερωτηθείσα η κα Τσολιά για τις αλλεργικές παρενέργειες, είπε πως έχουν παρουσιαστεί 21 αλλεργικές αντιδράσεις, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Ορισμένες, δε, εκτιμάται ότι εκδηλώθηκαν εξαιτίας του άγχους για το εμβόλιο ή τη βελόνα. Η ουσία που προκαλεί αναφυλαξία είναι μία και υπάρχει σε πολλά καλλυντικά. Διευκρίνισε επίσης ότι αλλεργίες σε τρόφιμα έντομα και κατοικίδια δεν συνιστούν αντένδειξη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share