Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Συνεχίζει να «βράζει» το κέντρο της Αθήνας - Σε αυτές τις ηλικίες αυξήθηκαν τα κρούσματα

Μεγάλος ο φόβος όπως εκφτάστηκε στο Υπουργείο Υγείας

13 Ιανουαρίου 2021 20:08
Κορωνοϊός: Συνεχίζει να «βράζει» το κέντρο της Αθήνας - Σε αυτές τις ηλικίες αυξήθηκαν τα κρούσματα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συνεχίζει να «βράζει» το κέντρο της Αθήνας από τον κορωνοϊό, με τη διασπορά να είναι μεγάλη και τον φόβο να έγκειται στο πώς μετακινείται η ασθένεια στην περιοχή, καθώς σε ορισμένες ηλικίες έχει σημειωθεί ανησυχητική αύξηση τα κρούσματα.

Η Αττική παραμένει στην κορυφή των κρουσμάτων, αφού στο λεκανοπέδιο καταγράφηκαν 271 από τα συνολικά 671 κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για σήμερα, Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου.

Ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών καταγράφει 62 κρούσματα και ακολουθούν ο Βόρειος Τομέας Αθηνών με 46 και η Ανατολική Αττική με 44 κρούσματα. Ο Πειραιάς μετρά 36 κρούσματα, ο Δυτικός Τομέας Αθηνών 32, η Δυτική Αττική 30 και ο Νότιος Τομέας Αθηνών 21. Επίσης, τα νησιά του Αργοσαρωνικού έχουν 6 κρούσματα.

Όσον αφορά τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους η Δυτική Αττική παραμένει στην κορυφή με 18,64 ενώ ακολουθεί ο Πειραιάς με 8,02 και ο Βόρειος Τομέας Αθηνών με 7,77. Στη συνέχεια ακολουθούν η Ανατολική Αττική (6,64), ο Δυτικός Τομέας Αθηνών (6,53), ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών (6,02) και ο Νότιος Τομέας Αθηνών (3,96).

Κορωνοϊός: Σε αυτές τις ηλικίες αυξήθηκαν τα κρούσματα

Όπως εξήγησε ο Βασίλης Κικίλιας, τις τελευταίες επτά ημέρες παρατηρούνται καθημερινά σχεδόν 657 νέες μολύνσεις σε όλη τη χώρα, ενώ η μέση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι τα 46 έτη. «Αυτό δείχνει και τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδεται η νόσος», σχολίασε ο υπουργός για να συμπληρώσει ότι εδώ και 15 μέρες καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικιακές ομάδες από 35 έως 54 έτη.

«Είναι στοιχεία τα οποία μας προβληματίζουν γι' αυτό και μόνιμα επανερχόμαστε στα βασικά για τα οποία έχουμε μιλήσει από την αρχή», τόνισε ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων. Μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικό, τήρηση των κανόνων ασφαλείας, υπενθύμισε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share