Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Γιατί υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση

13 Ιανουαρίου 2021 19:46
Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις για το εμβόλιο της Johnson & Johnson
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Με την κατάσταση του κορωνοϊού να βρίσκεται στο "κόκκινο" σε όλο τον κόσμο και με κάποιες χώρες να έχουν ξεκινήσει τους εμβολιασμούς, ορισμένες εταιρείες περιμένουν το "πράσινο" φως για να ξεκινήσουν να χορηγούν το εμβόλιο τους. Επίσης στην Ελλάδα έφτασαν οι πρώτες 8.000 δόσεις εμβολίου της Moderna ενώ αναμένονται και άλλες.

Συγκεκριμένα η εταιρεία Johnson & Johnson αναμένεται να καταθέσει σύντομα αίτηση για την έγκριση του εμβολίου της τις επόμενες ημέρες.

Θετικές οι εξελίξεις για το εμβόλιο της εταιρείας.

Κορωνοϊός: Η αίτηση για την έγκριση του εμβολίου

Ειδικότερα τον Φεβρουάριο είναι πιθανό να καταθέσει η εταιρεία Johnson & Johnson αίτηση για την έγκριση του εμβολίου της κατά της Covid-19, όπως δήλωσε σήμερα ο Πέτερ Λίζε, ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αρμόδιος για θέματα υγείας.

«Η ευρωπαία επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου ανακοίνωσε κατά την διάρκεια συνεδρίασης της ομάδας μας σήμερα το πρωί ότι η παρασκευάστρια εταιρεία Johnson & Johnson είναι πιθανόν να καταθέσει αίτηση για έγκριση του εμβολίου της από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Φεβρουάριο», είπε ο ευρωβουλευτής,

Η εταιρεία αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα με το εμβόλιο της.

Οι καθυστερήσεις που αντιμετωπίζει

H Johnson & Johnson αντιμετωπίζει απροσδόκητες καθυστερήσεις στην παραγωγή του εμβολίου κατά της Covid-19 και είναι πιθανόν να μην είναι σε θέση να προμηθεύσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ με τις δόσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί μέχρι την άνοιξη, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των New York Times, το οποίο επικαλείται το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Αμερικανοί αξιωματούχοι πληροφορήθηκαν ότι η Johnson & Johnson σημειώνει καθυστερήσεις στο αρχικό πρόγραμμα παραγωγής και δεν θα μπορέσει να τις αντιμετωπίσει μέχρι το τέλος του Απριλίου, οπότε έχει συμφωνήσει ότι θα παραδώσει περισσότερες από 60 εκατομμύρια δόσεις, αναφέρεται στο δημοσίευμα των New York Times που επικαλείται πηγές που είναι σε γνώση της κατάστασης.

Στις αρχές της εβδομάδας, στέλεχος της Johnson & Johnson δήλωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε πορεία για να έχει εξασφαλίσει περί το ένα δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μέχρι το τέλος του 2021 και ότι βρίσκεται στα τελικά στάδια της ανάλυσης των δεδομένων μεγάλης κλίμακας κλινικής δοκιμής.

Το Αύγουστο, η Johnson & Johnson υπέγραψε συμφωνία ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων με την αμερικανική κυβέρνηση για την προμήθεια 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της μέχρι τα μέσα του 2021.

Η έγκριση του εμβολίου της J&J μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της εκστρατείας εμβολιασμού στις ΗΠΑ, αφού απαιτεί την χορήγηση μίας δόσης. Τον Δεκέμβριο, η J&J ανακοίνωσε ότι περιμένει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από την κλινική δοκιμή της τελευταίας φάσης στα τέλη του Ιανουαρίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share