Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Κορωνοϊός: Δείτε ζωντανά τις τελευταίες ενημερώσεις από τον Βασίλη Κικίλια

Συμβαίνει τώρα!

13 Ιανουαρίου 2021 17:57
Κορωνοϊός: Δείτε ζωντανά τις τελευταίες ενημερώσεις από τον Βασίλη Κικίλια
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Δείτε στο Athensmagazine.gr τις τελευταίες ενημερώσεις από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, την ώρα που αγωνία υπάρχει στο εκ νέου άνοιγμα των σχολείων.

Στην ενημέρωση που πραγματοποιείται εκτάκτως σήμερα, εκτός από τον υπουργό Υγείας συμμετέχει και η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, Αναστασία Κοτανίδου.

Δείτε ζωντανά τις ενημερώσεις:

ERT1 LIVE

Κορωνοϊός: Νέο αυστηρό lockdown - Ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Υπό καθεστώς σκληρού lockdown τίθεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και ο δήμος Σπάρτης, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς και της ανησυχητικής διασποράς σε μεγάλες ηλικίες.

Κορωνοϊός: Τα μέτρα που θα ισχύουν είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων του δήμου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός του δήμου, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

Επίσης:

  • H λήψη μέριμνας για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • H λήψη μέριμνας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • H επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι, το πρωί της Τετάρτης, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, μιλώντας σε συνέντευξή του, ανέφερε πως για περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Λάρισα και η Λακωνία, δεν αποκλείεται να παρθούν μέτρα ανά πάσα στιγμή. Το απόγευμα της Τρίτης υπό καθεστώς αυστηρού lockdown μπήκε και η Λέσβος, έως τις 18 Ιανουαρίου, ακολουθώντας τη Βοιωτία.

Αυστηρό lockown στην Σπάρτη

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share