Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

"Έχασε" τη μάχη με τον κορωνοϊό ο Βαγγέλης Γραντζής

Θρήνος στον ιατρικό κόσμο

13 Ιανουαρίου 2021 15:22
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Θάνατος: Θρήνος επικρατεί στον ιατρικό κόσμο αλλά και στη Λάρισα διότι "έχασε" τη μάχη με τον κορωνοϊό ο γιατρός Βαγγέλης Γραντζής. Επίσης "έφυγε" από τη ζωή ο Δημήτρης Μακρυβέλιος ο οποίος στήριξε τον κλάδο των πρατηριούχων υγρών καυσίμων.

Συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου άφησε την τελευταία του πνοή ύστερα από μεγάλη μάχη με τον κορωνοϊό ο 64χρονος γιατρός Βαγγέλης Γραντζής.

'Έφυγε' από τη ζωή ο Βαγγέλης Γραντζής.

Θάνατος: Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Γραντζής και η ανακοίνωση του Ιατρικου Συλλόγου Λάρισας

Ο Βαγγέλης Φραντζής ήταν αρκετά σημαντικός στην κοινότητα της Λάρισας διότι ιδιώτευσε ως γιατρός χειρουργός και διετέλεσε Διευθυντής του πρώην ΙΚΑ και νυν Κέντρου Υγείας Λάρισας.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος αποχαιρέτησε το φίλο του γράφοντας ότι ήταν "Άνθρωπος σοβαρός, μετρημένος, συμπαθέστατος και καλοσυνάτος. Γενικός χειρουργός που με το ταλέντο του και υψηλή επιστημονική του κατάρτιση «ζωγράφιζε» πάνω στο ανθρώπινο σώμα. Καλό ταξίδι συνάδελφε και φίλε Βαγγέλη!".

Έφυγε από την ζωή η Κατερίνα Ζαρόκωστα

Έφυγε από τη ζωή η συγγραφέας Κατερίνα Ζαρόκωστα σε ηλικία 70 ετών. Τελευταίο της βιβλίο, που εκδόθηκε λίγο καιρό πριν, ήταν η συλλογή με αυτοβιογραφικά διηγήματα «Ιστορίες οικογενειακής τρέλας» (εκδ. Σοκόλη).

Η Κατερίνα Ζαρόκωστα σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Κοινωνική Ψυχολογία στο Παρίσι, στην Ecole Pratique. Από το 1979 ως το 1993 συνεργάστηκε με την Κρατική Ραδιοφωνία, αρχικά με το Γ΄ Πρόγραμμα του Μάνου Χατζιδάκι, και στη συνέχεια με το Α΄ Πρόγραμμα, σε εκπομπές πολιτιστικού περιεχομένου. Συνεργάστηκε, επίσης, με την Κρατική Τηλεόραση (ΕΤ1), ως σεναριογράφος (Κοχλίας, Το κουτί της Πανδώρας, Η δική σου μέρα), ως συντονίστρια συζήτησης σε εκπομπή με αντικείμενο προβλήματα εφήβων και ενηλίκων (Μικροί Μεγάλοι) και ως σύμβουλος ενημερωτικής εκπομπής (Υμείς και ημείς). Ήταν υπεύθυνη βιβλιοπαρουσίασης στο περιοδικό Elle (1993 - 2000) και στο περιοδικό Θητεία. Δίδαξε Γαλλική γλώσσα στην Πανεπιστημιακή Λέσχη Αθηνών και Ελληνική γλώσσα και πολιτισμό σε Αμερικανούς φοιτητές στο Αρκαδικό Κέντρο Βαλκανικών και Μεσογειακών Σπουδών. Συνεργάστηκε με περιοδικά και εφημερίδες και υπήρξε μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του λογοτεχνικού περιοδικού Ρεύματα.

Έφυγε από την ζωή η Κατερίνα Ζαρόκωστα

Είχε γράψει διηγήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα (Οι αδερφές Ραζή, Του έρωτα και της τύχης, Ένα κομματάκι ουρανός κ.ά.) και είχε ασχοληθεί επίσης με την παιδική λογοτεχνία και τη μετάφραση.

Στο τελευταίο της βιβλίο, τις Ιστορίες Οικογενειακής Τρέλας, αναφερόμενη στην ασθένεια που την ταλαιπώρησε τα τελευταία χρόνια, γράφει: «Ο ορίζοντας στένεψε αποπνικτικά. Στράφηκα λοιπόν προς τα πίσω όπου τα γεγονότα ουκ απογίνονται. Πίσω, πιο πίσω, παρά πίσω έφτασα στα ξέγνοιαστα φωτεινά καλοκαίρια των παιδικών μου χρόνων. Προχώρησα στην εφηβεία, ως την ενηλικίωσή μου. Το βιβλίο αυτό ήταν για ένα μεγάλο διάστημα το παράθυρό μου στον κόσμο».

Έφυγε από την ζωή η Κατερίνα Ζαρόκωστα

Η Εταιρεία Συγγραφέων, με ανακοίνωσή της, εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια της Κατερίνας Ζαρόκωστα η οποία ήταν από τα ενεργά μέλη της Εταιρείας, διατέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπήρξε από τους βασικούς συντονιστές της Λέσχης Ανάγνωσης της Εταιρείας Συγγραφέων, που ιδρύθηκε το 2011 με δική της πρωτοβουλία. «Το χαμόγελο και η αισιοδοξία της θα μας λείψουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share