Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Κεραμέως: "Η Γ' Λυκείου μας προβληματίζει" - "Όταν έρθει η ώρα θα συζητήσουμε και για τα Γυμνάσια"

Δύσκολα τα πράγματα για τα παιδιά

13 Ιανουαρίου 2021 14:08
Κεραμέως:
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός - Σχολεία: Δύσκολη θα είναι και αυτή η σχολική χρονιά για τα παιδιά και ειδικά για την Γ' Λυκείου λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό που επικρατεί στην Ελλάδα με τα κρούσματα να είναι ακόμη στα ύψη αλλά και να βρίσκεται ακόμη σε ισχύ το lockdown. Επίσης μία δασκάλα στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό με αποτέλεσμα να ξανακλείσουν τα σχολεία.

Συγκεκριμένα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ξεκαθάρισε την κατάσταση με τα σχολεία και συγκεκριμένα το τι θα γίνει με την Γ' Λυκείου αλλά και τα Γυμνάσια.

Δύσκολη σχολική χρονιά φαίνεται να έχουν τα παιδιά της Γ' Λυκείου.

Κορωνοϊός - Σχολεία: "Είναι εξαιρετικά δύσκολη η μεμονωμένη λειτουργία"

Ειδικότερα η Νίκη Κεραμέως στην κοινή διαδικτυακή συνέντευξη τύπου με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με αφορμή την επικείμενη διαβούλευση του νομοσχεδίου «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος», είπε ότι «η Γ' Λυκείου μας προβληματίζει και για αυτό περιορίζουμε την εξεταστέα ύλη. Υπάρχουν σαφείς δυσκολίες στην απομόνωση της Γ' λυκείου για δια ζώσης εκπαίδευση. Είναι εξαιρετικά δύσκολη η μεμονωμένη λειτουργία» είπε

Η υπουργός Παιδείας είπε ακόμα ότι «η επιτροπή είναι δεκτική σε ζητήματα πρακτικής φύσεως. Θέλω να πιστεύω ότι όταν έρθει η ώρα να συζητήσουμε για Γυμνάσια - Λύκεια θα μιλήσουμε και για πρακτικά ζητήματα. Το ίδιο έγινε και για τα Δημοτικά όπου συζητήσαμε για το θέμα του συνωστισμού».

Παγώνη: «Δεν θα κάνουμε ούτε Πάσχα ελεύθερα»

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι αρκετά δύσκολη και αυτό φαίνεται μέσα από τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται καθημερινώς, ενώ παράλληλα η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση ούτε Πάσχα θα κάνουμε όπως τις άλλες χρονιές. Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Η κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1 ξεκαθάρισε ότι «και Πάσχα δεν θα κάνουμε ελεύθερα, αλλά με μέτρα».

Ειδικότερα σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αττικής-Πειραιά σήμερα ή αύριο θα έχουμε εικόνα για το αποτύπωμα της κινητικότητας που σημειώθηκε τα Χριστούγεννα και στις 10-11 του μήνα θα καταγραφεί η «εικόνα» της Πρωτoχρονιάς.

Αναφερόμενη στα σχολεία η Ματίνα Παγώνη είπε πως είναι δύσκολη η απόφαση για άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, ενώ υπογράμμισε πως αν αυξηθούν τα κρούσματα μπορεί να αλλάξει η απόφαση για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε ότι το Πάσχα θα το περάσουμε με μέτρα.

Επίσης εξέφρασε την αντίθεσή της στο άνοιγμα των εκκλησιών που έγινε για τα Θεοφάνεια έστω και με μέτρα, θυμίζοντας την έκρηξη των κρουσμάτων που προκλήθηκε στη Θεσσαλονίκη μετά τη δοξολογία της 26ης Οκτωβρίου.

«Πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει και όχι αυτό που θέλουμε», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στους ανθρώπους που πέθαναν ή νοσούν αλλά και στους υγειονομικούς οι οποίοι δίνουν μάχη για να σώσουν ζωές. «Πρέπει να τηρούνται οι νόμοι», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σχολιάζοντας την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Κι εγώ θα ήθελα να ανάψω σήμερα κερί αλλά θα παρακολουθήσω τη λειτουργία από την τηλεόραση», είπε η Μ. Παγώνη η οποία αναφέρθηκε και στην εξάντληση των γιατρών και των νοσηλευτών. «Οι υγειονομικοί δεν αντέχουν άλλο. Έχουν κουραστεί», τόνισε.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε, τέλος, στο σχέδιο του εμβολιασμού, αλλά και στις παρενέργειες του εμβολίου υπογραμμίζοντας πως προς το παρόν είναι «ελάχιστες, απλές και αναμενόμενες». Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού.

Ακούστε όλα όσα είπε η Ματίνα Παγώνη στη Μαρία Σαμολαδά:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share