Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Εξελίξεις με την υγεία του υποδιοικητή του Θριασίου που έπεσε σε κώμα μετά το εμβόλιο

Τι συμβαίνει;

12 Ιανουαρίου 2021 21:09
Κορωνοϊός: Εξελίξεις με την υγεία του υποδιοικητή του Θριασίου που έπεσε σε κώμα μετά το εμβόλιο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Εξελίξεις υπάρχουν σχετικά με την υγεία του υποδιοικητή του Θριασίου νοσοκομείου, Χρήστου Πιλάλη, ο οποίος διακομίστηκε από το Γενικό Κρατικό Νικαίας στο Ωνάσειο, έχοντας πέσει σε κώμα μετά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με τον ίδιο να ξυπνά από το κώμα.

Στις 27 Δεκεμβρίου, ο 54χρονος διοικητικός του Θριάσιου και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Ένα βακτήριο του προκάλεσε βαριά πνευμονία και στη συνέχεια ρήξη μιτροειδούς βαλβίδας, μία ημέρα μετά τον εμβολιασμό του.

Κορωνοϊός: Η κατάσταση της υγείας του Χρήστου Πιλάλη

Την επόμενη μέρα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και τριάντα λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου, ο αναπληρωτής διοικητής του Θριάσιου, διασωληνώθηκε.

«Παρ’ ολίγον να φύγει κάποια στιγμή. Την Πρωτοχρονιά, την πρώτη μέρα που μετακινήθηκε από το Θριάσιο στη Νίκαια το μεσημέρι, νωρίς το απόγευμα, υπήρξε αυτός ο κίνδυνος, τον οποίο ευτυχώς τον ξεπέρασε» αποκάλυψε η σύζυγός του.

«Πρότεινα το πιστοποιητικό για το εμβόλιο γιατί…» - Αποκάλυψη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό

Σε μια αποκάλυψη προχώρησε σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρωθυπουργό της χώρας να απαντά σχετικά με τους εμβολιασμούς και το λόγο, που πρότεινε την έκδοση πιστοποιητικού για όποιον εμβολιάζεται.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, είπε ότι για την πανδημία έγινε ό,τι ήταν δυνατόν. Απέρριψε, παράλληλα, την πρόταση Τσίπρα για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, λέγοντας «γιατί να συζητήσουμε πίσω από τις κλειστές πόρτες, ενώ μπορούμε να συζητήσουμε ανοικτά στη Βουλή;».

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τους χειρισμούς της πριν το δεύτερο lockdown, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν αψήφησε τους κινδύνους που υπήρχαν και ενίσχυσε το ΕΣΥ. «Γνωρίζαμε ότι ερχόταν δεύτερο κύμα και όπως αποδείχτηκε ήταν πιο βίαιο» είπε συγκεκριμένα, σημειώνοντας πως η Ελλάδα τα πήγε σχετικά καλύτερα από άλλες χώρες».

Κορωνοϊός - Κυριάκος Μητσοτάκης: «2 εκατ. εμβολιασμοί μέχρι το Μάρτιο - Δεν είχαμε καμία πρόταση για lockdown στη Θεσσαλονίκη»

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι η επιτροπή λοιμωξιολόγων «ουδέποτε μας εισηγήθηκε κλείσιμο της Θεσσαλονίκης πριν τις 26 Οκτωβρίου» σχολιάζοντας έτσι την σχετική δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη πως σχετικές επιστημονικές εισηγήσεις είχαν δοθεί αλλά η κυβέρνηση δεν προχώρησε στο κλείσιμο της συμπρωτεύουσας σεβόμενη το θρησκευτικό αίσθημα.

Για τις «κατηγορίες» από το Politico σε βάρος της Ελλάδας ότι μπορούσε, αλλά δεν το έκανε, να αγοράσει άλλα δύο εκατ. εμβόλια, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ήταν επιτυχία της Ευρώπης το ότι αγοράσαμε τα εμβόλια μαζί. Αποκάλυψε δε ότι η Ελλάδα έχει προαγοράσει ήδη 25 εκατ. δόσεις εμβολίων. Θα υπάρχει επάρκεια, ενώ θα έχουμε και περισσότερα εμβόλια από τον Απρίλιο.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σύντομα θα έχουμε τέσσερα εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, άρα θα έχουμε εμβολιάσει δύο εκατομμύρια κατοίκους.

«Τον Μάρτιο θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Από Μάρτιο-Απρίλιο θα μπούμε στη διαδικασία μαζικών εμβολιασμών. Μέσα στο Φεβρουάριο θα δημιουργήσουμε πολύ μεγαλύτερα από τα ήδη υπάρχοντα κέντρα εμβολιασμών ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να εμβολιάζουμε 20.000 την ημέρα» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Κορωνοϊός: Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό του εμβολίου

Ο Νίκος Χατζηνικολάου, παράλληλα, ρώτησε τον πρωθυπουργό για το λόγο που πρότεινε να εκδίδεται πιστοποιητικό εμβολιασμού, αναφέροντας πως ίσως κάτι τέτοιο καθιστά υποχρεωτικό το εμβόλιο.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε, ότι «καταλαβαίνω πως χώρες και επιχειρηματίες θα επιθυμούν στις συναλλαγές τους να έχουν μερικές διαβεβαιώσεις».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share