Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021

«Έρχεται μαζικά ο χιονιάς, μεγάλη προσοχή…» - Καμπανάκι από τον Γιάννη Καλλιάνο

Αναλυτική πρόγνωση

12 Ιανουαρίου 2021 18:57
«Έρχεται μαζικά ο χιονιάς, μεγάλη προσοχή…» - Καμπανάκι από τον Γιάννη Καλλιάνο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Το δικό του καμπανάκι χτυπά ο Γιάννης Καλλιάνος για τον καιρό, με τον έμπειρο μετεωρολόγο να αναφέρει στο Mega, ότι ο χιονιάς έρχεται μαζικά στην χώρα μας και σε ορισμένες περιοχές θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή.

Οι σημερινές βροχοπτώσεις, οι οποίες προκάλεσαν πολλά προβλήματα, φεύγουν, αλλά από Πέμπτη (14/1), συγκεκριμένα, έρχεται πολύ κρύο με χιόνια.

Στη Ροδόπη είναι σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης κτηνοτρόφου. Γενικότερα, έχει βρέξει πάρα πολύ στον Έβρο. Η ανατολική πλευρά της Αλεξανδρούπολης έχει «βουλιάξει».

Στη Βέροια πλημμύρισαν χωράφια και δρόμοι. Υπερχείλισε ο Πηνειός, ξυπνώντας μνήμες από τη μεγάλη καταστροφή του 2016.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι οι Σέρρες, όπως και 10 δήμοι της Ηπείρου. Προβλήματα υπήρξαν και στη Θεσσαλονίκη, όπου έπεσαν δέντρα και υπερχείλισαν φρεάτια.

Καιρός - Γιάννης Καλλιάνος: Η πρόβλεψη για τις επόμενες μέρες

Από το βραδυ της Πέμπτης, έρχεται ο χιονιάς στη Β. Ελλάδα, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, ακόμα και στα πεδινά της Μακεδονίας και της Θράκης, με τον Τάσο Αρνιακό επίσης να προειδοποιεί.

Θα χιονίσει και στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης. Από Παρασκευη, το ψύχος θα γινει αισθητό και στα κεντρικά και νότια.

Πιθανό να χιονίσει και στα βόρεια προάστια της Αττικής την Παρασκευή το πρωί, ενώ θα χιονίσει και στα νησιά του βόρειου και βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά: -16 στα βόρεια, -7 στα κεντρικά και νότεια ορεινά. Τις επόμενες ώρες, θα βρέχει σε πολλές περιοχές της χώρας. Θα περάσουν τοπικές καταιγίδες στην Αττική και στα νησιά.

Η κακοκαιρία η σημερινή φαίνεται πως φεύγει, αλλά από αύριο το βράδυ θα έχουμε τις πρώτες χιονοπτώσεις σε Δυτική και Ανατολική Μακεδονία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share