Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Lockdown: Πρόσω ολοταχώς για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των κομμωτηρίων - Τι ισχύει για την εστίαση

Ποιες αποφάσεις βρίσκονται στο τραπέζι της κυβέρνησης

12 Ιανουαρίου 2021 12:53
Lockdown: Πρόσω ολοταχώς για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των κομμωτηρίων - Τι ισχύει για την εστίαση

Lockdown: Με την πανδημία του κορωνοϊού να είναι ακόμη αισθητή στην Ελλάδα αρκετοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται τι θα γίνει με την άρση του lockdown αλλά και πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία των κομμωτηρίων αλλά και τι θα γίνει με την εστίαση. Επίσης ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι αν συνεχίσει η κατάσταση με τα κρούσματα θα πάμε σε lockdown τύπου Μαρτίου.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση φαίνεται να έχει βάλει στο στόχαστρο την χαλάρωση των μέτρων του lockdown ξεκινώντας από το λιανεμπόριο.

Η κυβέρνηση από ότι φαίνεται σκέφτεται να ελαφρύνει το lockdown.

Lockdown: Τι αναμένεται να ανοίξει από την Δευτέρα

Ειδικότερα όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι και αυτή τη στιγμή, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ανοίγει το λιανεμπόριο με μορφή που θα αποφασιστεί στο τέλος της εβδομάδας, τα κομμωτήρια με αυστηρά μέτρα, τα βιβλιοπωλεία με φυσική παρουσία του πελάτη και τα ΚΤΕΟ μόνο με ραντεβού.

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων είναι εκείνη που θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση πότε και πόσο πρέπει να χαλαρώσει το lockdown.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την κυβέρνηση με βάση τα στοιχεία που θα δώσουν οι ειδικοί. Το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών δεν συνεπάγεται και το άμεσο άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων. Ειδικά για τη Γ' Λυκείου και τα Γυμνάσια, η αναμονή θα ξεπεράσει τις 15 ημέρες με ένα μήνα και οι μαθητές θα συνεχίσουν με την τηλεκπαίδευση.

Το Lockdown σκέφτεται να ελαφρύνει η κυβέρνηση από την άλλη εβδομάδα.

Τι θα γίνει με την εστίαση

Όσο για την εστίαση, είναι κάτι που δε συζητείται προς το παρόν. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η πρόταση του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι η εξής: Τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας να ανοίξουν κανονικά, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Οι πελάτες θα μπορούν να πηγαίνουν επί τόπου και να δοκιμάζουν τα προϊόντα αφού έχουν κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού. Πρόκειται για το λεγόμενο click in shop.

Τα υπόλοιπα καταστήματα, δηλαδή όσα πωλούν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές προτείνεται να δουλέψουν με το click away.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share