Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ανατροπή στον εμβολιασμό: Στον "ύπνο" πιάστηκαν τα νοσοκομεία - Μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα

Τι μήνυμα έλαβαν οι ηλικιωμένοι για τον εμβολιασμό τους

12 Ιανουαρίου 2021 12:29
Ανατροπή στον εμβολιασμό: Στον

Κορωνοϊός: Με την κατάσταση του κορωνοϊού να είναι αρκετά δύσκολη στην Ελλάδα φαίνεται πως προχωρούν οι εμβολιασμοί με τους ηλικιωμένους άνω των 85 ετών να είναι οι επόμενοι που θα λάβουν το εμβόλιο. Επίσης ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε ότι υπάρχει πιθανότητα να γίνει lockdown τύπου Μαρτίου.

Συγκεκριμένα υπάρχει μεγάλη ανατροπή στους εμβολιασμούς και ιδιαίτερα με τα νοσοκομεία όπου οι ηλικιωμένοι λαμβάνουν μήνυμα στο κινητό ώστε να πάνε να κάνουν την δόση του εμβολίου σε νοσοκομεία και όχι σε Κέντρα Υγείας, όπως ήταν το αρχικό σχέδιο.

Τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα.

Κορωνοϊός: Η κατάσταση που επικρατεί για την απόφαση των νοσοκομείων

Ειδικότερα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δηλώνουν αιφνιδιασμένοι, καθώς κανένας δεν τους είχε ενημερώσει ότι οι εμβολιασμοί των πολιτών δεν θα διεξαχθούν στα Κέντρα Υγείας. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, οι ηλικιωμένοι θα χρειαστεί να ταξιδέψουν έως και 2,5 ώρες για να μεταβούν σε νοσοκομείο για τον εμβολιασμό τους ή ακόμα και από νησί σε νησί.

Το πρόβλημα προέκυψε λόγω μειωμένων προσλήψεων προσωπικού στα Κέντρα Υγείας. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος καταγγέλλει ότι σε πολλά νοσοκομεία, μάλιστα, που ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός των υγειονομικών, τα εμβολιαστικά κέντρα «ξεστήθηκαν».

«Τα εμβολιαστικά κέντρα για το εμβόλιο του κορωνοϊού στα νοσοκομεία σχεδιάστηκαν να λειτουργήσουν λίγες ημέρες για τον εμβολιασμό μόνο του υγειονομικού προσωπικού. Για τη λειτουργία τους έχει διατεθεί προσωπικό πάνω από 20 άτομα στο κάθε νοσοκομείο αποδυναμώνοντας από προσωπικό ιατρικό, νοσηλευτικό άλλες λειτουργίες των νοσοκομείων.

Επίσης στα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων απασχολούνται τα μέλη των επιτροπών λοιμώξεων που επιτελούν σοβαρό έργο στην οργάνωση των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού σχεδιάστηκαν να λειτουργήσουν 1018 εμβολιαστοκά κέντρα στη πρωτοβάθμια περίθαλψη».

Παρακάτω δείτε μήνυμα σε κινητό ηλικιωμένου, που τον ενημερώνει για τον εμβολιασμό του στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, «Γ. Γεννηματάς»:

Αυτό είναι το μήνυμα που έλαβε ένας ηλικιωμένος για τον εμβολιασμό του.

Κορωνοϊός - Βόλος: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο

Κορωνοϊός - Βόλος: Η κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι σε κρίσιμο επίπεδο διότι καθημερινώς ανακοινώνονται περισσότερα κρούσματα και διασωληνωμένοι ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί για να αρχίσει η ανοσία προς τον ιό. Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση που είχε ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί θα αυξηθούν στους 8.000 την ημέρα.

Συγκεκριμένα από τοπ πρωί της Παρασκευής 8 Ιανουαρίου έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο του Βόλου με τους πρώτους να λαμβάνουν τις δόσεις του εμβολίου να είναι οι υγειονομικοί του νοσοκομείου.

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο του Βόλου.

Κορωνοϊός - Βόλος: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί

Ειδικότερα με ελπίδα και αισιοδοξία ξεκίνησαν από το πρωί οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού και στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο του Βόλου, με πρώτη να εμβολιάζεται τη νοσηλεύτρια Ευαγγελία Ζυγούλη, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της «μάχης», αφού προσφέρει τις υπηρεσίες της στους ασθενείς που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ/covid και στους θαλάμους αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου.

Η διευθύντρια της ΜΕΘ Αντιγόνη Καραθάνου ακολούθησε στους εμβολιασμούς, καθώς και ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Παύλος Μαλινδρέτος και ο γιατρός -διευθυντής της Α' Παθολογικής Μιχάλης Μεϊκόπουλος, οι οποίοι μίλησαν για την απλούστατη και ανώδυνη διαδικασία και τόνισαν ότι είναι παράλογο να υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο και να επηρεάζονται από ανεύθυνες διαδόσεις.

Στο νοσοκομείο του Βόλου ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών.

Ο εμβολιασμός των υγειονομικών

Σε σύνολο 214 γιατρών του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να εμβολιασθούν αμέσως οι 147, δηλαδή ποσοστό περίπου 70%.

Στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Βόλου υπάρχει σχεδιασμός για τον εμβολιασμό σε καθημερινή βάση 50 ατόμων και θα εφοδιάζεται κάθε τέσσερεις ημέρες με το εμβόλιο από την φαρμακαποθήκη της Καρδίτσας, όπως και τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, ενώ από την Δευτέρα θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός σε άτομα μεγάλης ηλικίας που φιλοξενούνται σε γηροκομεία και οίκους ευγηρίας του Βόλου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share