Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Βρέφος τριών μηνών νίκησε τον κορωνοϊό - Ήταν 70 ημέρες στην εντατική (Video)

Συγκινητική ιστορία

8 Ιανουαρίου 2021 22:08
Βρέφος τριών μηνών νίκησε τον κορωνοϊό - Ήταν 70 ημέρες στην εντατική (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Βρέφος μόλις τριών μηνών νίκησε τον κορωνοϊό και πήρε εξιτήριο αφού παρέμεινε στη μονάδα εντατικής θεραπείας για 70 ημέρες, ανακοίνωσε το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Το βρέφος γεννήθηκε τον Οκτώβριο και μολύνθηκε στο σπίτι του, από το μεγαλύτερο αδελφάκι του που ήταν ασυμπτωματικό. Ήταν μόλις 9 ημερών όταν εισήχθη στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Από την πρώτη στιγμή παρουσίαζε αναπνευστικά προβλήματα και δυσκολευόταν να τραφεί. Για αυτό μεταφέρθηκε αμέσως στην παιδιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας.

Στις 70 ημέρες που κράτησε η νοσηλεία του, οι γονείς του μπορούσαν να το δουν μόνο μέσω τάμπλετ, μέχρι που η εξέταση για τον νέο κορωνοϊό βγήκε επιτέλους αρνητική.

Σε ένα βίντεο που τράβηξαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, το βρέφος επιστρέφει με τους γονείς του στο σπίτι του, καταχειροκροτούμενος από το προσωπικό, νοσηλευτές και γιατρούς.

Κορωνοϊός: «Κάθε στιγμή φλερτάρω με τον θάνατο» - Ανατριχιάζουν τα τελευταία λόγια 53χρονου νοσηλευτή από τη Δράμα

Κορωνοϊός: Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια 53χρονου νοσηλευτή από τη Δράμα λίγο προτού αφήσει την τελευταία του πνοή, έπειτα από σκληρή μάχη με τον ιό επί 45 ολόκληρες μέρες. Επίσης, μια 54χρονη νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο της Δράμας έχασε τη ζωή της από κορωνοϊό στη ΜΕΘ νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν

Ο Κωνσταντίνος Πετσικάκης, ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου της Δράμας, απεβίωσε πριν από λίγες ώρες κι ενώ νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σερρών εξαιτίας των επιπλοκών που προκάλεσε στην υγεία του η νόσος Covid-19.

Ο δραστήριος νοσηλευτής με το διάπλατο χαμόγελο «έφυγε» έπειτα από σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό κι αφού είχε διαγνωστεί θετικός σε rapid test στις 24 Νοεμβρίου.

Από εκείνη την ημερομηνία και για τις υπόλοιπες 45 ημέρες, ενημέρωνε τους φίλους του μέσω Facebook για την εξέλιξη της υγείας του. Η τελευταία του ανάρτηση στις 12 Δεκεμβρίου κι ώρα 9.15 το βράδυ, έμελε να είναι και η τελευταία του.

Νεκρός από κορωνοϊό στη Δράμα

Χαρακτηριστικά, έγραφε: «Μου πήραν κορεσμό κι άρχισαν να λένε διάφορα μεταξύ τους...Πανικοβλήθηκα. Κάθε μέρα αλλάζουν τα δεδομένα. Τελικά πήρα αέρια και είπαν 94 αλλά με ρινικό και επαναεισπνοής.. Έχω χάσει τις μέρες ...προσευχηθείτε για μένα».

Λίγες ώρες νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 15.39 το μεσημέρι, είχε κάνει την ακόλουθη ανάρτηση: «Ο Θεός να σας έχει όλους καλά... Ο πνιγμός είναι μεγάλο βασανιστήριο...Μην τύχει σε κανέναν».

Δυο μέρες νωρίτερα σε άλλη ανάρτηση του, είχε ενημερώσει τους φίλους του ότι βρίσκεται στο νοσοκομείο των Σερρών σε θάλαμο Covid της ορθοπεδικής κλινικής, ζητώντας να του στείλουν ένα πακέτο καλαμάκια και μαζί μερικά μπουκαλάκια νερού.

«Κάθε στιγμή φλερτάρω με τον θάνατο. Μην με παίρνετε τηλέφωνο. Κάντε μια προσευχή» έγραφε σε άλλη ανάρτηση του στις 8 Δεκεμβρίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share