Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Για το διάστημα 10-20 Ιανουαρίου...» - Προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου

Αναλυτικά η εξέλιξη του καιρού

8 Ιανουαρίου 2021 17:13
«Για το διάστημα 10-20 Ιανουαρίου...» - Προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σάκης Αρναούτογλου: Σε ανάρτησή του στο facebook ο έμπειρος μετεωρολόγος προειδοποιεί για την εξέλιξη του καιρού στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, προαναγγέλλει τη σταδιακή μετάβαση προς τον χειμώνα από την ερχόμενη εβδομάδα, μη αποκλείοντας να σημειωθούν χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Παράλληλα, ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί για τον καιρό των επόμενων ημερών, τονίζοντας πως μπορεί να υπάρξει ζέστη μες στο Σαββατοκύριακο, αλλά στη συνέχεια μας επιφυλάσσεται «σκωτσέζικο ντους» με κακοκαιρία, τη στιγμή που ανοίγουν τα σχολεία.

Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό

Καλή σας ημέρα φίλες και φίλοι

Πολύ μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες μεταξύ Βόρειας και Νότιας Ελλάδας, ενώ αύριο μεταξύ Θράκης και Κρήτης δεν αποκλείεται αυτή να ξεπεράσει και τους 16 βαθμούς Κελσίου! Στη Θράκη καλοριφέρ και τζάκια θα είναι απαραίτητα ενώ αντίθετα στην Κρήτη θα μπορεί κανείς να συνεχίζει να κυκλοφορεί άνετα με ένα κοντομάνικο!!!

Οσον αφορά στην περαιτέρω εξέλιξη, αυτή δείχνει άκρως ενδιαφέρουσα Και αρκετά υποσχόμενη για έλευση του χειμώνα σε αρκετές περιοχές της χώρας, με πολλές ομοιότητες στη διάταξη των Συστημάτων για το διάστημα 10-20 Ιανουαρίου, με αυτή της ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ μου εκτίμησης που ανέβασα στις 31 Δεκεμβρίου και η οποία είναι καρφιτσωμένη πάνω ψηλά στη σελίδα μου .

Φυσικά θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες και για την πιθανότητα χιονοπτώσεων και σε ποιες περιοχές τις επόμενες μέρες!

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου

«Επικίνδυνο και βίαιο κοκτέιλ του καιρού μέχρι…» - Καμπανάκι από τον Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καμπανάκι για τον καιρό «χτύπησε» ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος ανέλυσε τις συνθήκες, που θα επικρατήσουν μέχρι σχεδόν το τέλος του Ιανουαρίου, ο οποίος θα χαρακτηριστεί από ένα επικίνδυνο και… βίαιο «κοκτέιλ», εξαιτίας των θερμών και αέριων μαζών, που θα έρθουν.

Ο καιρός σήμερα (8/1) θυμίζει περισσότερο άνοιξη, με ορισμένα σημεία να βλέπουν συννεφιές και τοπικές βροχές, με τους ανέμους να φτάνουν τα 7 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται έως τους 20 βαθμούς.

Καιρός - Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πρώτα «θερμή» εισβολή με βροχές, μετά «διπλή» ψυχρή εισβολή

Ο μετεωρολόγος του Open επεσήμανε στη συνέχεια, ότι από το Σαββατοκύριακο θα έρθει μια θερμή αέρια μάζα από την Αφρική, η οποία θα ανεβάσει τη θερμοκρασία στους 28 βαθμούς, χωρίς όμως να λείψουν και οι βροχές, που θα δημιουργήσουν λάσπη σε ορισμένα σημεία της χώρας, με τον Σάκη Αρναούτογλου επίσης να έχει προειδοποιήσει.

Παράλληλα, από τα μέσα του μήνα θα έρθει και μια ψυχρή μάζα, η οποία σε σύγκρουση με τη θερμή, θα δημιουργήσει μια ισχυρή κακοκαιρία, με ένα δεύτερο ψυχρό «κύμα» να ρίχνει κι άλλο τον υδράργυρο έως τις 26/1.

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share