Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα: Βροχερό το σκηνικό με ισχυρούς ανέμους - Ποιες περιοχές θα ταλαιπωρηθούν

Αναλυτική πρόγνωση

8 Ιανουαρίου 2021 06:56
Καιρός σήμερα: Βροχερό το σκηνικό με ισχυρούς ανέμους - Ποιες περιοχές θα ταλαιπωρηθούν
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: Βροχερό θα είναι σήμερα (8/1) το σκηνικό του καιρού, με ορισμένες περιοχές να ταλαιπωρούνται περισσότερο, έχοντας ως συνδυασμό και την παρουσία ισχυρών ανέμων.

Τοπικές βροχές, συγκεκριμένα, στα δυτικά και βόρεια αναμένονται την Παρασκευή, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 και βαθμιαία στα βορειοανατολικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη πάντως να προειδοποιεί για νέο «κύμα» κακοκαιρίας.

Καιρός σήμερα: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για κάθε περιοχή

Στην σεισμόπληκτη Σάμο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τη νύχτα θα αυξηθούν. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι - νοτιοανατολικοί, 4 με 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι - νοτιοδυτικοί, 4 με 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τους 9 έως τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 4 με 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες – νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 3 έως 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα βόρεια πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6-7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι - νοτιοδυτικοί, 5-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το βράδυ θα αυξηθούν. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στα δυτικά και στις Κυκλάδες τοπικά 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στα βόρεια είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές από τις απογευματινές ώρες. Στα νότια θα πνέουν νότιοι – νοτιοανατολικοί άνεμοι, με ένταση 3-5 μποφόρ. Στα βόρεια θα πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί άνεμοι, 6 έως 7-8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share