Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Στη ΜΕΘ ένας γιατρός του νοσοκομείου της Λαμίας - Νοσούν 6 μέλη της οικογενείας του

Σε τι κατάσταση βρίσκεται

7 Ιανουαρίου 2021 19:22
Κορωνοϊός: Στη ΜΕΘ ένας γιατρός του νοσοκομείου της Λαμίας - Νοσούν 6 μέλη της οικογενείας του

Κορωνοϊός: Συνεχίζει να χτυπά ο κορωνοϊός την Ελλάδα με αποτέλεσμα καθημερινώς να ανακοινώνονται όλο και περισσότερα κρούσματα αλλά και διασωληνωμένοι. Επίσης ο ΠΟΥ δίνει ένα χέρι βοηθείας στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης όπου και προσφέρει ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό σε αυτό.

Συγκεκριμένα στη Λαμία δίνει μεγάλη μάχη ο γιατρός της πρώτης γραμμής του νοσοκομείου της πόλης όπου και από ότι φαίνεται βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ με κορωνοϊό.

Στη ΜΕΘ βρίσκεται ένας γιατρός του νοσοκομείου της Λαμίας.

Κορωνοϊός: Η κατάσταση του γιατρού και της οικογένειας του

Ειδικότερα σημειώνεται ότι στην ίδια κλινική βρίσκονται η σύζυγος και τα παιδιά της οικογένειας, που, επίσης διαγνώστηκαν, θετικοί στον Covid19.

Ο γιατρός είχε εκδηλώσει τα πρώτα συμπτώματα της ασθένειας στην τελευταία του βάρδια στην κλινική Covid στις 28 Δεκεμβρίου. Μετά από αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, ο κορωνοϊός φαίνεται ότι τον βρήκε εξασθενημένο και του δημιούργησε επιπλοκές. Το βράδυ της Τρίτης, 5 Ιανουαρίου 2021, χρειάστηκε η εισαγωγή του στη ΜΕΘ όπου και διασωληνώθηκε.

Επιπλέον, σύμφωνα με το LamiaReport, μαζί με τον γιατρό νόσησε και όλη του η οικογένεια, με τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά τους.

Κορωνοϊός: Επιμένουν οι θάνατοι - 510 νέα κρούσματα και 391 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η τραγωδία με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου και αυτό φαίνεται μέσα από την πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ με τα κρούσματα στη χώρα αλλά και δυστυχώς τους θανάτους. Επίσης συνέβη μία μεγάλη τραγωδία σε ένα νοσοκομείο όπου ασθενείς του κορωνοϊού έχασαν τη ζωή του από διακοπή του οξυγόνου.

Συγκεκριμένα μέσα από την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ φαίνεται ότι τα κρούσματα σήμερα μειώθηκαν αρκετά σε σχέση με χθες όπου και είναι 510 αλλά οι διασωληνωμένοι είναι 391 και οι θάνατοι δυστυχώς ήταν 47.

Συνεχίζεται η τραγωδία με τα κρούσματα στην Ελλάδα.

Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

"Σήμερα ανακοινώθηκαν 510 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 142777, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5565 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42934 (30.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

391 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 266 (68.0%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 85.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 911 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 47 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5146 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3041 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω".

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share