Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Επιμένουν οι θάνατοι - 510 νέα κρούσματα και 391 διασωληνωμένοι

Χωρίς τέλος η τραγωδία

7 Ιανουαρίου 2021 17:36
Κορωνοϊός: Επιμένουν οι θάνατοι - 510 νέα κρούσματα και 391 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η τραγωδία με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου και αυτό φαίνεται μέσα από την πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ με τα κρούσματα στη χώρα αλλά και δυστυχώς τους θανάτους. Επίσης συνέβη μία μεγάλη τραγωδία σε ένα νοσοκομείο όπου ασθενείς του κορωνοϊού έχασαν τη ζωή του από διακοπή του οξυγόνου.

Συγκεκριμένα μέσα από την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ φαίνεται ότι τα κρούσματα σήμερα μειώθηκαν αρκετά σε σχέση με χθες όπου και είναι 510 αλλά οι διασωληνωμένοι είναι 391 και οι θάνατοι δυστυχώς ήταν 47.

Συνεχίζεται η τραγωδία με τα κρούσματα στην Ελλάδα.

Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

"Σήμερα ανακοινώθηκαν 510 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 142777, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5565 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42934 (30.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

391 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 266 (68.0%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 85.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 911 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 47 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5146 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3041 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω".

Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο της Λαμίας

Κορωνοϊός: Οι διαδικασίες για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα έχουν ξεκινήσει σε αρκετές περιοχές και πρόσφατα ξεκίνησαν και στον νοσοκομείο της Λαμίας όπου ένα άτομο έλαβε την πρώτη δόση. Επίσης δείτε τι ανάφερε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης για το ενδεχόμενο νέων αυστηρότερων μέτρων.

Συγκεκριμένα σήμερα Πέμπτη 7 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος εμβολιασμός στο νοσοκομείο της Λαμίας όπου και τον έλαβε η διευθύνουσα της νοσηλευτικής υπηρεσίας στο νοσοκομείο. Ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Το άτομο που έλαβε την πρώτη δόση στο νοσοκομείο της Λαμίας

Ειδικότερα μπορεί ο κορωνοϊός να επιμένει, ωστόσο προχωρά κι ο εμβολιασμός σε όλη την Ελλάδα. Η Ελένη Κωστορίζου, διευθύνουσα της νοσηλευτικής υπηρεσίας στο νοσοκομείο Λαμίας είναι η πρώτη υγειονομικός του ιδρύματος που έκανε το εμβόλιο κατά του Covid19.

«Είναι η αρχή του τέλους», τόνισε αμέσως μετά και συνέστησε σε όλους να κάνουν το εμβόλιο. Επίσης η Ελένη Κωστορίζου επισήμανε ότι «τα παιδιά της πρώτης γραμμής έχουν δει και τον θάνατο και την αρρώστια. Είναι ότι χειρότερο, δεν πρέπει να το αμελήσει κανείς».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share