Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ένταση στα Ίμια: Τι ανέφερε το Λιμενικό Σώμα για το επεισόδιο

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση

7 Ιανουαρίου 2021 16:14
Ένταση στα Ίμια: Τι ανέφερε το Λιμενικό Σώμα για το επεισόδιο

Ένταση στα Ίμια: Αρκετές εντάσεις έχουν προκληθεί σχετικά με το επεισόδιο που έγινε στα Ίμια χθες Τετάρτη 6 Ιανουαρίου με το Λιμενικό να βγάζει επίσημη ανακοίνωση για όλο αυτό. Επίσης δείτε το επεισόδιο τουρκικής προκλητικότητας που έγινε την ημέρα των Θεοφανείων αναλυτικά.

Συγκεκριμένα σημειώθηκε μεγάλο περιστατικό την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου με «πρωταγωνιστές» σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής και του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, με το τελευταίο να βγάζει επίσημη ανακοίνωση για να διευκρινίσει ακριβώς πως εξελίχθηκε το περιστατικό.

Τα όσα έλαβαν χώρα στο χθεσινό επεισόδιο στα Ίμια θέλησε να περιγράψει και να διευκρινίσει το Λιμενικό ΣώμαΕλληνική Ακτοφυλακή, με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε αναφορικά με το συμβάν, την παρενόχληση ελληνικού περιπολικού σκάφους από αντίστοιχο σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τα Ίμια.

Ένταση στα Ίμια: Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Πρωινές ώρες 06-01-2021, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος".

Ένταση στα Ίμια: Η τουρκική ακτοφυλακή εμπόδισε ελληνικά αλιευτικά μεταφέρουν τουρκικά ΜΜΕ!

Τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι προκλήθηκε ένταση το μεσημέρι της Τετάρτης στις βραχονησίδες Ίμια, όταν η τουρκική ακτοφυλακή φέρεται να εμπόδισε ελληνικά αλιευτικά σκάφη που εργάζονταν στη θαλάσσια περιοχή.

Σύμφωνα με το anterhaber.com, σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής σταμάτησαν τα ελληνικά αλιευτικά 2 μίλια πριν από τις νησίδες.

Ένταση στα Ίμια: Η τουρκική ακτοφυλακή εμπόδισε ελληνικά αλιευτικά μεταφέρουν τουρκικά ΜΜΕ!


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, που έχει τίτλο «Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να φτάσουν στο ''Καρντάκ'' (Ίμια), αλλά εμποδίστηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή», τα ελληνικά αλιευτικά αρνούνταν να αποχωρήσουν από την περιοχή, περνώντας επί δύο ώρες μπροστά από τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

Ένταση στα Ίμια: Η τουρκική ακτοφυλακή εμπόδισε ελληνικά αλιευτικά μεταφέρουν τουρκικά ΜΜΕ!
Σύμφωνα με το ίδιο σάιτ της Τουρκίας, το περιστατικό έληξε μετά από περίπου δύο ώρες έντασης, γύρω στις 16:00, όταν οι Έλληνες ψαράδες επέστρεψαν στα νησιά τους και τα δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής στο Μπόντρουμ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share