Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Διόδια στον καλύτερο δρόμο του κόσμου!!!

23 Αυγούστου 2013
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Διόδια στον καλύτερο δρόμο του κόσμου!!!

Στους μοτοσυκλετιστικούς κύκλους θρυλείται ως ο ωραιότερος δρόμος του κόσμου. Αναφερόμαστε στην ανάβαση προς τον Αυχένα Stelvio, που είναι γνωστότερη παγκοσμίως ως Stelvio Pass.
Δεν ξέρουμε αν είναι πράγματι το καλύτερο, έχουμε δει αρκετές παρόμοιες αναβάσεις στις Άλπεις που διαθέτουν εκατοντάδες Αυχένες, διασκορπισμένους ανάμεσα σε Ελβετία, Γαλλία και Ιταλία. Το Stelvio Pass είναι πάντως από τους πλέον διάσημους και δημοφιλείς.
Καλύτερος δρόμος ή όχι πάντως, το βέβαιο είναι πως η Ανάβαση του Stelvio είναι από τις πιο υπέροχες ευκαιρίες για να οδηγήσει κάποιος τη μοτοσυκλέτα του. Βρίσκεται στην ιταλική μεριά των Άλπεων και για τους Ευρωπαίους μοτοσυκλετιστές είναι κάτι σαν τη Μέκκα. Όλοι θεωρούν καθήκον τους να το επισκεφτούν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Και δεν τους αδικούμε καθόλου...
Η διαδρομή αποτελείται από 48 διαδοχικές φουρκέτες με κάμποσες στροφές ανάμεσά τους, που σε φέρνουν στον δεύτερο υψηλότερο Αυχένα της Ευρώπης. Δεν προσφέρεται μόνον για απαιτητική οδήγηση, αλλά και για απόλαυση της θέας προς τον υπόλοιπο αλπικό κόσμο.

πηγή: newsbeast.gr

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share