Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: Άγρια επίθεση Μπάιντεν σε Τραμπ - «Η Δημοκρατία δέχεται επίθεση, βγες τώρα να το σταματήσεις»

Το διάγγελμα του νέου προέδρου

6 Ιανουαρίου 2021 23:25
ΗΠΑ: Άγρια επίθεση Μπάιντεν σε Τραμπ - «Η Δημοκρατία δέχεται επίθεση, βγες τώρα να το σταματήσεις»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε άγρια επίθεση προχώρησε ο Τζο Μπάιντεν με κατεύθυνση τον Ντόναλντ Τραμπ, με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ να ζητά από τον πρώην να βγει σε ζωντανή εθνική μετάδοση να σταματήσει τον όχλο, που επιτίθεται στο Καπιτώλιο, τονίζοντας πως η Δημοκρατία δέχεται επίθεση.

Υπενθυμίζεται πως δεκάδες οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, αφού έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, με συνέπεια να διακοπεί η συνεδρίαση του Κογκρέσου για την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος και να φυγαδευτούν οι βουλευτές, ανάμεσά τους ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαρα Χάρις.

ΗΠΑ: Το διάγγελμα του Τζο Μπάιντεν - Επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ

«Σήμερα φέρεται να έχει πληγωθεί όσο ποτέ η ψυχή της δημοκρατίας μας. Αλλά και ο ίδιος ο νόμος με τρόπο που ποτέ δεν έχουμε ξαναδεί

Εχει πληγωθεί το δόγμα της Αμερικής. Το χάος αυτό δεν αντιπροσωπεύει την Αμερική. Ενας αριθμός εξτρεμιστών έχει στόχο το χάος και την αναστάτωση. Πρέπει να τελειώσει τώρα. Καλώ τον όχλο να αποχωρήσει άμεσα από τον ναό της Δημοκρατίας.

Τα λόγια ενός προέδρου μετρούν όσο καλός ή κακός είναι. Καλώ τον Τραμπ να βγει σε εθνικό δίκτυο τώρα να εκπληρώσει τον όρκο του και να υπερασπιστεί το Σύνταγμα Να διαλύσει αυτό τον όχλο. δεν είναι διαμαρτυρία, είναι επανάσταση» είπε μεταξύ άλλων ο Μπάιντεν.

ΗΠΑ: Πέντε αστυνομικοί ποδοπατήθηκαν στο Καπιτώλιο

Περισσότεροι από 400 διαδηλωτές που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο έχουν αρχίσει να φεύγουν προς την ανατολική και δυτική έξοδο του Καπιτωλίου. Ο Ντόναλντ Τραμπ, ζήτησε άμεσα την παρέμβαση της Εθνοφρουράς για να ελεγχθεί ο όχλος.

Τουλάχιστον 5 αστυνομικοί εντός Καπιτωλίου έχουν ποδοπατηθεί κι έχουν τραυματιστεί. Οι 4 φέρουν ελαφρά τραύματα, ο ένας όμως νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με σοβαρότερα τραύματα. Είναι στο ίδιο νοσοκομείο με τη γυναίκα που φέρεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share